fimas šuolis

Naujausias Giedrės Žickytės dokumentinis filmas “Šuolis” jau kinoteatruose

(1)

Naujausias režisierės Giedrės Žickytės dokumentinis filmas “Šuolis” buvo parodytas per 20-yje tarptautinių kino festivalių, pristatytas net 4-iuose žemynuose: Amerikoje, Europoje, Azijoje ir Naujoje Zelandijoje. Net 9-iuose kino festivaliuose filmas buvo nominuotas ir pelnė apdovanojimus, kaip geriausias ir žiūrovų mylimiausias festivalio filmas.

Nuo rugsėjo 17 d. „Šuolis“ pasiekė ir Lietuvos kino teatrus ir jau spėjo sulaukti daugybės palankių kino kritikų ir žiūrovų atsiliepimų.

Papasakojus unikalią lietuvio jūreivio S. Kudirkos istoriją, kai 1970 m. jis peršokęs iš sovietinio laivo į JAV pakrančių apsaugos katerį paprašė politinio prieglobsčio, tačiau savo siaubui buvo grąžintas į sovietinių budelių rankas, režisierė sako pirmiausia norėjusi papasakoti apie tą drąsų lietuvio šuolį į laisvę Šaltojo karo metu, kuris sukėlė milžinišką politinį sąmyšį JAV ir Sovietų Sąjungoje.

“Įsivaizduokit, lietuvio iš Griškabūdžio likimą sprendė net du JAV prezidentai – Richard Nixon ir Gerald Ford, – sako G. Žickytė, - mažas žmogus tapo žmogaus laisvių pažeidimo simboliu visame pasaulyje.” 

©Pauliaus Peleckio nuotr.

filmas šuolis

filmas šuolis

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder