Pagerbti šimtmečio Dainų šventės dalyviai

Antradienį Kretingos muziejaus Baltojoje salėje buvo pagerbti jubiliejinės Dainų šventės „Kad giria žaliuotų“ dalyviai, kurių – per 500. Kolektyvų meno vadovams įteikti atminimo medaliai ir mero Antano Kalniaus padėkos už atkaklų kūrybinį darbą, profesionalumo skatinimą, saviveiklininkų sutelkimą saugoti ir skleisti tautos tradicijas. Padėkomis taip pat apdovanoti ir į Vilnių dalyvius lydėję asmenys, vairuotojai.

Kretingai yra kuo didžiuotis

Susirinkusiuosius sveikino rajono Kultūros skyriaus vedėja Dalia Činkienė, Švietimo skyriaus vedėjos pavaduotoja Daiva Tranizienė, Savivaldybės administracijos direktorė Vilma Preibienė, vicemerės Vilija Venckutė-Palaitienė ir Vaida Jakumienė.

„Aš pati buvau dviejų Dainų švenčių dalyvė, žinau, kad kelias iki ten prasideda gerokai anksčiau, yra daug streso ruošiantis, o kur dar drebulys užkulisiuose, kai vyksta atranka ir kai kartu su vadovais lauki: pateksim, ar ne? “ – prisiminimais dalijosi ji. V. Jakumienė neabejojo, kad kolektyvams buvo sunkių akimirkų, gal net ginčų, pykčio, bet dabar jau – po visko, dabar lieka nurimti, pasidžiaugti ir pasididžiuoti savimi.

 

Didingo renginio akimirkas vicemerė teigė stebėjusi tik per televiziją. „O jaučiausi tarsi būčiau kartu su jumis Vilniuje, nes paramedikas Gintaras Barkauskas kaip kokią ataskaitą man vis siųsdavo vaizdo įrašus įsitikinti, kaip ten jums yra gerai, kokie stebuklai vyksta“, – kalbėjo V. Jakumienė.

Kai kuriems kretingiškiams Dainų šventėje buvo patikėtas išskirtinis vaidmuo: liaudies meno parodoje Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje eksponuojami kretingiškio tautodailininko skulptoriaus Kretingos rajono Garbės piliečio Adolfo Viluckio kūrybos darbai, folkloro dienos „Rasi rasoj rasi“ atidaryme Žemaitijos regiono pasirodymų pristatymą pradėjo Kretingos rajono kultūros centro vyrų folkloro ansamblio „Andule“ grupė (vadovė Elena Šalkauskienė), pučiamųjų instrumentų orkestrų koncerte „Vario audra“ solinėje mušamųjų instrumentų grupėje grojo Kretingos meno mokyklos mokinys Benas Bružas (vadovas Alvydas Bružas).

Šokių dienos „Amžių tiltais“ viena teksto autorių – rajono Kultūros centro renginių organizatorė Aušrinė Zulumskytė, Kretingos meno mokyklos vaikų šokių kolektyvo „Ratilėlis“ vadovė Simona Kutkevičienė ir Darbėnų gimnazijos šokių kolektyvo „Dobilėlis“ vadovas Laurynas Krasauskas buvo jaunių grupių aikščių asistentai, o rajono Kultūros centro vyresniųjų liaudiškų šokių grupės ,,Toncius“ ir pagyvenusiųjų liaudiškų šokių grupės ,,Rangė“ vadovas Andrius Razmus – senjorų grupių aikštės asistentas, vokalinių ansamblių koncerto „Žeme, kas tu esi?“ solistas – Egidijus Kryžnauskas (vadovė Kristina Rimienė), Kretingos rajono garbės pilietė choreografė Živilė Adomaitienė – šokių dienos „Amžių tiltai“ meninės dalies koordinatorė, kretingiškė Orinta Šlušnytė – ansamblių vakaro „Gyvybės medis“ solistė.

D. Činkienė, užsiminusi, kad Kretingos delegacijos ir per anksčiau sostinėje vykusias Dainų šventes būdavusios vienos gausiausių, patekdavusios į šalies dešimtuką, sakė, jog smagu, kad ta tradicija tęsiama. „Kad turime tiek daug pripažintų žmonių, garsinančių mūsų kraštą, apima nenusakomas jausmas“, – akcentavo ji.

Nesklandumų nebuvo

Kultūros skyriaus vedėja teigė įsivaizduojanti, ir kiek rūpesčių Dainų šventėje teko visai organizacinei darbo grupei, ypač koordinatorėms – jos pavaduotojai Astai Pocienei bei Švietimo skyriaus specialistei Rimai Ramoškienei: sužiūrėti, kad niekam nieko netrūktų, kad visi dalyviai būtų apnakvydinti, pamaitinti ir saugūs.

„Mūsų specialistei Rimai tokia pareiga šiemet buvo „pirmas blynas“ ir neprisvilo, jos abi su Asta tvarkėsi puikiai“, – pastebėjo D. Tranizienė.

A. Pocienės žodžiais, kad Kretingos delegacija į repeticijas galėjo nevažinėti viešuoju transportu, gauti maitinimą ne tik iš valstybės, bet papildomai ir iš rajono biudžeto, – Savivaldybės vadovų nuopelnas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder