Pirmoji personalinė paroda

Kiek tų pirmųjų personalinių savo ugdytinių piešinių, tapybos ir grafikos, koliažų parodų yra surengusi Karalienės Luizės jaunimo centro "Varsos" dailės studijos vadovė Loreta Laurinavičienė, turbūt, sudėtinga būtų suskaičiuoti. O trečiadienį I. Simonaitytės bibliotekos fojė dar viena - dešimtmetės Kotrynos Vitkauskaitės.

Deja, parodoje tarptautiniuose vaikų piešinių konkursuose JAV ir Japonijoje Grand Prix laimėjusių Kotrynos darbų nebuvo. Tokios tų konkursų taisyklės - originalai negrąžinami. Kadangi mokytoja turėjo ketinimų surengti ugdytinės darbų parodą, tai į kitus konkursus piešinių ir nebesiuntė. Tačiau ji neturi abejonių - Kotrynos "trofėjų" kolekcija tikrai būtų pasipildžiusi.

O dabar parodos "Mano spalvos" varsomis galės pasidžiaugti bibliotekos lankytojai - vaikai ir suaugusieji. Jau ir per parodos atidarymą jos sodriomis, išjaustomis spalvomis gėrėjosi H. Zudermano mokyklos klasės draugė su tėveliu, pirmoji Kotrynos mokytoja ir gausus būrelis gerbėjų, sekančių L. Laurinavičienės ugdytinės mene minamus takelius. Kalbą rėžė ir neseniai prie Karalienės Luizės jaunimo centro vadovo vairo stojęs Ramūnas Kaubrys.

Beveik viskas kaip ir subrendusių dailininkų parodose - sveikinimai, bendraamžių muzika Kotrynai ir jos darbų gerbėjams. Netgi vaišės - saldainiai.

O artimiausiuose "Savaitės ekspreso" numeriuose kalbinsime L. Laurinavičienę. Kaip ji pasibeldžia į vaikų širdutes, kaip išjudina kūrybinius pradus, kaip ir kuo tą kūrybingumą kursto.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder