Oskarai

Rusija nusprendė neteikti filmo „Oskarų“ apdovanojimui

Dėl karo Ukrainoje prastėjantiems Maskvos ir Vakarų ryšiams paveikus ir meną bei kultūrą, Rusija nusprendė šiemet neteikti filmo, kuris varžytųsi dėl „Oskarų“ apdovanojimų.

„Rusijos kino akademijos prezidiumas nusprendė neskirti nacionalinio filmo 2022 m. Amerikos kino meno ir mokslo akademijos „Oskarų“ apdovanojimui“, – sakoma vėlai pirmadienį paskelbtame Rusijos akademijos pareiškime.

Už nominaciją atsakingo komiteto vadovas antradienį pareiškė atsistatydinęs po tokio sprendimo, priimto „už jo nugaros“. „Akademijos vadovybė vienašališkai nusprendė neskirti rusiško filmo „Oskaro“ nominacijai“, – rašoma Pavelo Čiuchrajaus laiške, kuriame jis pranešė, kad pasitraukia iš pareigų.

Kremliui draugiškas kino režisierius Nikita Michalkovas anksčiau pirmadienį Rusijos valstybinei naujienų agentūrai TASS pareiškė, kad šiemet dalyvaudama Rusija negaus jokios naudos. „Man atrodo, kad parinkti filmą, kuris reprezentuotų Rusiją šalyje, kuri šiuo metu iš tikrųjų neigia Rusijos egzistavimą, tiesiog nėra prasmės“, – cituojamas N. Michalkovas.

Vietoj to 76 metų režisierius pasiūlė įsteigti lygiavertį prizą Eurazijos regiono šalims, įskaitant buvusias sovietines Vidurinės Azijos ir Kaukazo respublikas.

Pats N. Michalkovas 1995 m. pelnė geriausio filmo užsienio kalba „Oskarą“ už vaidybinį filmą „Saulės nualinti“, pasakojantį apie gyvenimo siaubą valdant sovietų diktatoriui Josifui Stalinui.

Raktažodžiai
Sidebar placeholder