Rūta MUR pristato naujausią albumą: keliauju albumais iš nemeilės iki meilės

(1)

Viena unikaliausių šalies muzikos kūrėjų ir atlikėjų Rūta MUR šiandien klausytojams pristato naujausią savo albumą „Meridiem“.

Išgyvenanti viena ryškiausių karjeros etapų atlikėja džiaugiasi ir asmeninio gyvenimo patirtimis, kurios padėjo užgimti naujausiai kūrybai. Pasak kūrėjos, šis albumas – tai būdas įamžinti kupinas meilės akimirkas.

Albumas „Meridiem“ – lengvesnis, šviesesnis, ir kaip pati Rūta MUR sako – „puikus garso takelis vasarai“.

Tarp paskutiniojo albumo „Prime Time“ ir šio, įvyko daug dainininkei svarbių ir reikšmingų įvykių – dalyvavimas „Eurovizijos“ atrankose ir žiūrovų simpatijos titulo laimėjimas, koncertai Lietuvos ir užsienio scenose. Ne mažiau įdomus buvo ir asmeninio gyvenimo periodas.

„Albumą „Meridiem“ rašiau įkvėpta meilės ir šviesos, kurią ji atnešė į mano gyvenimą. Meilė man yra įdomiausia tema, todėl visa mano kūryba yra apie ją.

Geriau pažinusi save supratau, jog visgi meilė gali turėti įvairių atspalvių. Pavyzdžiui priešpaskutiniame mano albume „Prime Time“, meilė buvo kiaurai širdį veriantis siaubingas jausmas.

O dabar galiu pasidžiaugti patyrusi Meilę didžiąją raide. Galbūt kas nors teigs, jog tikroji meilė ir yra ta, kuri nuramina ir padeda jaustis lyg namie, bet ne visi žmonės gali pasidžiaugti sveiku meilės suvokimu dėl aplinkybių, kuriose teko augti, bręsti.

Taip ir aš tik 30 – ies pagaliau pajaučiau, koks auginantis tai gali būti dalykas. O svarbiausia, jog tas augimas švelnus, o ne per kančią“, –

Muzikinės karjeros laikotarpis Rūtai išties darbingas – dokumentinio filmo „Rockstarai“ premjera, įvairios koloboracijos su tokiais atlikėjais kaip Jovani, Kabloonak ar Jurijus Veklenko, įspūdingas gyvo garso koncerto filmavimas Klaipėdos konteinerių terminale su „Antidote Community“.

„Tai tapo man būdu įamžinti laimingas gyvenimo akimirkas, kurios būna nušviestos saule ir džiaugsmu. Šiame albume klausytojai galės išgirsti, kaip skamba mano kūryba, kai esu įsimylėjusi.

Niekas turbūt nepaneigs, jog tai yra nuostabiausias jausmas žemėje. Taip ir keliauju albumais iš nemeilės iki meilės, tad dabar yra proga man pasidžiaugti šviesiuoju etapu, kai muzika verčia besišypsant užsimerkti“, – atvirauja dainininkė.

Atlikėja džiaugiasi, kad vasarą įvyksiantys albumo koncertai bus kupini šviesos ir vasariškos muzikos apie meilę.

„Tai bus šviesos ir laimės įsikūnijimas. Seniai bebuvau tokiuose jausmuose, tad gera įnešti į savo albumų kolekciją naujų vėjų ir atitrūkti nuo tamsių skambesių.

Gerbiu ir vertinu kiekvieną savo darbą, bet faktas, jog gyventi džiaugsme ir kurti iš jo yra emociškai lengviau. Labai laukiu šios vasaros susitikimų su klausytojais“, – džiaugiasi kūrėja.

Vasaros albumo pristatymo koncertų seriją Rūta MUR pradės jau liepos 11 d. ji pasirodys Kauno „Oldman“, liepos 13 d. – Palangos „Oldman“. Didžiausias vasaros koncertas įvyks Vilniuje – rugpjūčio 20 d., „Vasaros terasoje“. Bilietus į koncertus platina Bilietai.lt.

Kviečiame išgirsti naujausią Rūtos MUR albumą „Meridiem“: https://open.spotify.com/album/5p0qeye9rjdFfQaXzZ8mLe?si=heuaTTrCRMuWVsNF3S7CBg

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder