Teatralizuotas Kulių jomarkas kviečia ragauti, grožėtis ir derėtis – kas jūsų laukia spalvingoje Sofijos festivalio sekmadienio programoje?

Patogiai prisėskite, kad neišvirstumėte iš klumpių – norime jums pristatyti, kas šiemet laukia teatralizuotame Kulių jomarke liepos 9 dieną!

Kas jau buvo, žino, kad spalvingesnės šventės dar reikėtų gerai paieškoti...

Pirkti, parduoti ir derėtis, degustuoti, skanauti ir ragauti, žiūrėti, stebėti ir žavėtis, klausytis, bendrauti ir varžytis – jomarke bus visko, tad šį liepos sekmadienį kalendoriuje apsibraukiam raudonai!

Kulių jomarkas – neatsiejama Sofijos festivalio tradicija, kur tarsi fejerverkas sprogsta visa kūrybinė energija, sukaupta savaitę stebint ir gėrintis festivalio programos renginiais.

Tiesa, dalis festivalio svečių ne tik stebi, bet ir aktyviai dalyvauja – štai kad ir  programoje numatytos skrybėlių kūrybinės dirbtuvės su drabužių dizainere Sandra Straukaite.

Skrybėlių paradas Kulių jomarke jau ne naujiena, tačiau juk kiekviena unikali skrybėlė – tai vis nauja istorija...

O paradui reikalingas ir iškilmingas garso takelis – visa laimė, kad jomarke dalyvaus pučiamųjų instrumentų grupė „Kulių dūdoriai“, taigi laikykit savo skrybėles tvirtai, pučiamosios jėgos bus daug!

Bet tai ne tas jomarkas, kuriame tik žvalgaisi aplinkui atsirėmęs į medį ramiame pavėsyje – yra kur ir sudalyvauti pačiam!

Jomarko žaidynės pasiūlys rungčių seriją tiems festivalio svečiams, kurie nori geriau įsijausti į Kuliuose žymę palikusių knygnešių gyvenimą – galėsite dalyvauti knygų nešulio gabenime su kliūtimis, greitojo skaitymo čempionate ir didžiojoje jomarko viktorinoje!

Jeigu sekmadienis bus karštas, knygų nešuliai sunkūs, o prakaitas pradės griaužti akis, jus išgelbės ledo vonia. Taip, supratote teisingai, ledo vonia!

Tam, kad Kulių jomarke galėtumėte iki ausų pasinerti ne tik į dvasinius, bet ir į fizinius nuotykius, jomarko svečiai „Gust Guru“ ne tik kvies patupėti lediniame vandenyje, bet ves ir atpalaiduojančias kvėpavimo dirbtuves.

Pajudėjus, nusiprausus ir apsvaigus nuo papildomo deguonies – metas gomurio malonumams... Nors galima eiti tiesiai prie jų, eilės tvarką nustatote jūs.

Jomarko maisto zonoje galėsite rinktis šildantį troškinį, elegantišką beigelį, tradicinį šašlyką, stipraus skrandžio reikalaujančias Kulių medžiotojų vaišes arba neįpareigojančią vaflių porciją prie firminio Sofijos gėrimo...

Bus visko kiekvieno skoniui! Kai kurie patiekalai ant prekystalių atkeliaus tiesiai iš virenės – išskirtinės, autentiškos Žemaitiškos ugniavietės, kuri stovi „Kultūros virenėje“ – naujoje Kulių kultūros ir bendruomenės erdvėje.

„Kultūros virenė“ – istorinis, rekonstruotas kultūros paveldo pastatas, kuris pirmą kartą duris lankytojams atvers Sofijos festivalio metu.

Sunku patikėti, bet tai dar ne viskas. Kol jomarke gera atmosfera rūpinsis visur spėjantys, visus pakalbinti norintys animuoti aktorių personažai, neeilinį pasirodymą čia surengs svečias iš Ukrainos – akordeono virtuozas, Černihivo filharmonijos solistas Olegas Podolskis, skinantis laurus tarptautiniuose konkursuose.

Tuo tarpu klounų teatro studija „Dulidu“ ruošia nemokamą spektaklį vaikams „Profesorius ir blusa“ (pradžia 14:30 val.) pagal H. K. Anderseno pasaką, specialiai šiam įvykiui Kuliuose išdygs tikrų tikriausia cirko palapinė!

Pasakiškų dalykų jomarke pristatys ir Steampunk dirbtuvės, kuriose seni daiktai atgyja ir įgauną naują, fantastinį pavidalą.

O kam įdomus ne tik fantastikos, bet kiti literatūros žanrai, tiems verta stabtelti jomarko knygų turguje – ten rasite ir galėsite įsigyti įvairių žanrų literatūros.

Knygas nuglostys ir į jūsų rankas perduos festivalio šeimininkai – Raimonda ir Valentinas Masalskiai. Jeigu su knygomis ne pakeliui, bus į ką pasidairyti blusturgyje – praktika rodo, kad čia pirkėjas gali rasti tai, ko net nežinojo, kad jam reikia...

Tradiciškai Kulių jomarke svečiuojasi talentingi, savo dizaino darbais išsiskiriantys kūrėjai. Šiemet Kuliuose savo rankų darbo kūrinius pristatys ir jūsų aistringose derybose lauks šie menininkai: Yaska Art, Basakojė, Jurgos Oda, Ryla ir Žužu, Mėnulio pietūs, Vincė Plentienė, sąrašas vis dar pildomas.

DĖMESIO KŪRĖJAMS! Kulių jomarke savo darbus pristatančių kūrėjų sąrašas dar ne galutinis. Jeigu norėtumėte atvykti į Kulius, susitikti su festivalio svečiais ir papasakoti jiems daugiau apie savo veiklą, registruokitės, mes jūsų laukiame! Rašykite laišką adresu [email protected]

 Teatralizuotas Kulių jomarkas vyks Sofijos festivalio metu, liepos 9 dieną, sekmadienį, nuo 13 val. iki 16 val. centriniame Kulių parke. Dalyvavimas visuose jomarko renginiuose nemokamas, o vaišių kainos bus tokios mažos, kokių šiais laikais jau nebebūna.

Kulių jomarkas finansuojamas iš EEE ir Norvegijos finansinio mechanizmo programos „Kultūra“, „Sofijos festivalio“ organizatorių ir Kulių krašto bendruomenės asociacijos „Alantas“ lėšomis.

Daugiau informacijos ir festivalio programa: www.sofijosfestivalis.lt ir festivalio Facebook paskyroje https://www.facebook.com/sofijosfestivalis

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder