DĖMESYS. Po apdovanojimo Gražina Juodytė buvo apgaubta nuoširdžiu dėmesiu. Vitos JUREVIČIENĖS nuotr.

„Vakarų ekspreso“ žurnalistei - padėka už viso gyvenimo darbą

(9)

Rugpjūčio 1 d., minint Klaipėdos miesto 771-ąjį gimtadienį, Klaipėdos piliavietėje buvo pagerbti penki miestui nusipelnę ir klaipėdiečių gerbiami žmonės, tarp jų ir dienraščio „Vakarų ekspresas“ žurnalistė, istorinės publicistikos knygų serijos „Klaipėdos akvarelės“ autorė Gražina Juodytė.

Iškilmingos ceremonijos metu buvo suteiktas kultūros magistro vardas ir apdovanojimas - kultūros magistro žiedas - Klaipėdos jaunimo teatro ir Taško teatro įkūrėjui, režisieriui, scenos menų pedagogui, aktoriui Valentinui Masalskiui, Lietuvos jūrų muziejaus ilgametei direktorei, Lietuvos - jūrinės valstybės identiteto formuotojai, jūrinės kultūros projektų iniciatorei Olgai Žalienei ir menotyrininkui, pedagogui Petrui Šmitui (po mirties).

Tai pat suteiktas Garbės piliečio vardas ir tai liudijantis ženklas Klaipėdos universiteto docentui, rašytojui, visuomenės veikėjui Vytautui Čepui.

Dienraščio „Vakarų ekspresas“ žurnalistei G. Juodytei Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus įteikė padėką už viso gyvenimo darbą.

Dėkodama už įvertinimą Gražina sakė, kad tokios padėkos vertas kiekvienas „Klaipėdos akvarelių“ herojus, kuris pasitikėjo žurnaliste, atvėrė jai savo namų duris ir pasakojo apie savo, savo šeimos gyvenimą Klaipėdoje.

„Nesusireikšminu, bet tikiu, kad kada nors šios knygos pravers mokslininkams, kurie toliau “gliaudys„ mūsų Mėmelio-Klaipėdos istoriją. Jie “Klaipėdos akvarelėse„ atras, ką šio krašto žmonės valgė prieš 200 metų, kaip šoko, rengėsi, sužinos, kokie nepaprastai sudėtingi buvo pokario metai“, - sakė G. Juodytė ir pažadėjo įvertinimą atšvęsti su savo knygų herojais.

Išsamiau apie apdovanojimus - dienraščio „Vakarų ekspresas“ priede „Kultūros uostas“ rugpjūčio 4 d.

PADĖKA. Dienraščio „Vakarų ekspresas“ žurnalistei, istorinės publicistikos knygų serijos „Klaipėdos akvarelės“ autorei Klaipėdos meras įteikė padėką už viso gyvenimo darbą. Vitos JUREVIČIENĖS nuotr.

PADĖKA. Dienraščio „Vakarų ekspresas“ žurnalistei, istorinės publicistikos knygų serijos „Klaipėdos akvarelės“ autorei Klaipėdos meras įteikė padėką už viso gyvenimo darbą. Vitos JUREVIČIENĖS nuotr.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder