Vilniuje prasidės tradicinės „Sostinės dienos“

Penktadienį Vilniuje prasideda tradicinės „Sostinės dienos 2024“. Tikimasi, kad nuo 1993 metų organizuojamas nemokamas festivalis šiemet pritrauks šimtus vilniečių ir miesto svečių.

Pranešama, kad penktadienio vakarą festivalį koncertu Katedros aikštėje pradės britų grupė „Circa Waves“ ir Vidas Bareikis su grupe, o šeštadienį pasirodys „Daddy Was A Milkman“ bei Monika Liu.
Atskirose erdvėse Gedimino prospekte visą savaitgalį bursis muzikos, menų, mados ir sporto entuziastai, kurie kvies apsilankyti parodose, sudalyvauti diskusijose bei susipažinti su naujomis sporto šakomis.

Festivalio metu numatomi eismo ribojimai

Siekiant užtikrinti festivalio svečių saugumą, centrinėje miesto dalyje bus įvesti eismo ribojimai. Vilniaus miesto savivaldybės duomenimis, keisis ir viešojo transporto maršrutai, o po vėlyvų koncertų iki 2 valandos kursuos naktiniai autobusai.

Naktimis iš penktadienio į šeštadienį ir iš šeštadienio į sekmadienį kas 20-25 min kursuos 101N, 102N, 103N, 104N bei 105N maršrutų autobusai.

Numatoma, kad bendras naktinių autobusų ir papildomų troleibusų kursavimo intervalas Saulėtekio kryptimi bus 5-12 min., o Žirmūnų kryptimi – 8-12 min. 

Savivaldybė informuoja, kad penktadienį ir šeštadienį 2 bei 7 maršruto troleibusai kursuos dažniau nei įprasta, o 19–24 val. 10, 11, 33, 89 ir 102 N autobusai važiuos pakeistais maršrutais.

Pranešama, kad nuo ketvirtadienio 8 val. iki pirmadienio 7 val. bus draudžiamas transporto priemonių eismas Gedimino prospekte nuo Šventaragio iki J. Tumo-Vaižganto gatvės. Draudimas negalios viešajam transportui bei renginio dalyviams, turintiems leidimus patekti į teritoriją.

Taip pat nuo ketvirtadienio 6 val. iki sekmadienio 22 val. bus draudžiamas transporto priemonių stovėjimas Totorių gatvės dalyje nuo Gedimino prospekto iki Totorių g. 8 pastato.

Savivaldybė informuoja, kad koncertų Katedros aikštėje metu nuo 19 val. iki vidurnakčio bus draudžiamas transporto priemonių eismas Barboros Radvilaitės, Šventaragio ir T. Vrublevskio gatvėse.
Penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį nuo 22 val. iki 2 val bus draudžiamas eismas Upės gatvės dalyje nuo Kalvarijų iki G. Baravyko gatvės ir Žvejų gatvėje, praneša Vilniaus miesto savivaldybė.

Informuojama, kad gyventojų ir įmonių turimi leidimai statyti automobilius mokamose vietose mėlynojoje ir raudonojoje zonose festivalio renginių metu galios ir kitose zonose.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder