Reikės:
1 puodelis datulių (be kauliukų // jei sausos, 10 minučių pamirkykite šiltame vandenyje, tada gerai nusausinkite)
3 valgomieji šaukštai natūralaus sūdyto žemės riešutų arba migdolų sviesto
1/4 puodelio juodojo šokolado be pieno produktų (stambiai supjaustyto)
1 valgomasis šaukštas šalavijų sėklų (arba sėmenų ar kanapių sėklų)
2/3 puodelio avižinių dribsnių be glitimo
Gaminimas:
Datules be kauliukų sutrinkite virtuviniame kombaine arba maišytuve, kol jos taps mažais gabalėliais arba susidarys rutuliukas.
Sudėkite avižas, šokoladą, chia sėklas ir žemės riešutų sviestą ir sutrinkite arba sumaišykite, kol viskas susijungs.
Atsargiai suformuokite 1 colio dydžio rutuliukus (po 29-30 g viename rutuliuke), naudodami šiltas rankas, kad juos suformuotumėte.
Turėtų gautis 14-15 kamuoliukų.
Kad sustingtų, įdėkite į šaldytuvą arba šaldiklį 15 minučių. Priešingu atveju valgykite tokius, kokie yra! Sandariame maišelyje ar inde švieži išsilaikys iki savaitės. Jei norite laikyti ilgiau, užšaldykite.
Skanaus!
Rašyti komentarą