Stiprus deginimo pojūtis gerklėje ir stemplėje vadinamas rėmeniu. Jį sukelia stemplėje esanti druskos rūgštis. Jei dažnai kenčiate nuo rėmens, turėtumėte kreiptis į gastroenterologą. Rėmenį galima sumažinti valgant tam tikrus maisto produktus.
Košė
Skysta košė virta vandenyje apgaubia gleivinę ir ją nuramina, todėl pašalina rėmenį. Rėmenims kamuojant dažniausiai verdama avižinių dribsnių arba perlinių kruopų košė. Į patiekalą negalima dėti prieskonių ir pieno produktų.
Bananai
Jei rėmuo atsiranda ne dėl lėtinės ligos ir pasireiškia retai, bananai padės atsikratyti rėmuo. Bananų sudėtyje esantys antacidiniai vaistai ir krakmolas neutralizuoja rūgšties poveikį, be to, šie vaisiai nėra rūgštūs.
Daržovių sriuba
Sergant rėmeniu nerekomenduojama valgyti žalių daržovių, tačiau galima valgyti lengvą daržovių sriubą. Pageidautina į sriubą nedėti rūgščių daržovių, tokių kaip pomidorai ir svogūnai, tačiau sriubą galima gaminti iš bulvių, morkų, žirnelių, šparaginių pupelių ir cukinijų.
Erškėtuogių arbata
Erškėtuogių arbata puikiai tinka kovojant su rėmeniu ir mažinant stemplės aplinkos rūgštingumą. Arbata neturėtų būti labai stipri ir į gėrimą neverta dėti cukraus.
Liesa mėsa
Jei norisi ko nors mėsiško nuo rėmens - galite suvalgyti šiek tiek virtos vištienos filė be riebalų. Garnyrui galite patiekti virtos košės ar virtų bulvių.
Liesa žuvis
Liesos žuvies rūšys leidžiamos esant rėmeniui. Šiuo atveju žuvies negalima kepti, bet galima virti garuose arba kepti. Neriebios žuvys yra lydekos, ešeriai, sterkai, kuojos, polakai, ešeriai, jūros lydekos, karšiai, karšiai.
Nugriebti pieno produktai
Jei labai norisi pieno produktų, galima suvalgyti truputį neriebios varškės su rūgpieniu arba išgerti stiklinę neriebaus kefyro. Pieno produktų su rėmeniu nereikėtų vartoti tuščiu skrandžiu ir prieš miegą.
Rašyti komentarą