8 sveikiausi maisto produktai, užtikrinantys gerą sveikatą ir ilgaamžiškumą

(1)

Į sąrašą įtraukti vaisiai ir net grybai.

Gydytojas gastroenterologas Willas Bulsevichius įvardijo maisto produktus, kurie yra naudingi jūsų bendrai sveikatai, įskaitant širdies ir žarnyno sveikatą. Jie skatina ilgaamžiškumą, rašo eatingwell.com.

Sveiki maisto produktai - sąrašas

Vaisiai

Žmonės, kurie vartoja daugiau vaisių, rečiau serga cukriniu diabetu ir rečiau numeta svorio, pažymėjo gydytojas.

Tai patvirtina ir 2021 m. žurnale "Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism" paskelbtas tyrimas.

Jis parodė, kad žmonėms, kurie reguliariai valgė sveikus vaisius, buvo mažesnė rizika susirgti 2 tipo diabetu.

Rauginti maisto produktai

Į savo mitybą turime įtraukti fermentuotų maisto produktų, tokių kaip kimči, miso ir kefyras, nes jie gali padėti paįvairinti žarnyno mikrobiotą, sakė specialistė.

Lapiniai žalumynai

Naudingi sveikatai, nes juose gausu antioksidantų ir vitaminų.

Be to, lapiniai žalumynai beveik neturi kalorijų, tačiau juose gausu maistingųjų medžiagų, sakė Bulsiewicz.

Pilno grūdo produktai

Juose gausu širdžiai naudingų tirpiųjų skaidulų, todėl jie yra maistingas maistas tiems, kurie stebi savo širdies ir kraujagyslių sveikatą ar kraujospūdį, sakė gydytoja.

Omega-3 sėklos ir riešutai

Tai sveikieji riebalai, kurių mums reikia daugiau, sakė Bulsiewicz.

Svogūnai ir česnakai

Jie naudingi širdžiai ir saugo nuo vėžio, teigė gastroenterologas.

Juose taip pat gausu antioksidantų, kurie gali padėti sumažinti uždegimą, be to, jie naudingi žarnynui, nes juose yra prebiotikų, maitinančių sveikas žarnyno bakterijas.

Ankštinės daržovės

Pasak Bulsevičiaus, jam jos yra sveikas maistas numeris 1. Pavyzdžiui, pupelės naudingos širdžiai ir bendrai sveikatai.

Jis pridūrė, kad ankštinės daržovės yra žarnyno sveikatos maistas, ilgaamžiškumo maistas, o jei pažvelgtumėte į duomenis apie širdies ligas, vėžį, insultą, diabetą, visur pamatytumėte, kad jos sumažina šių ligų tikimybę.

Grybai

Turi skaidulų ir yra neįtikėtinai sveiki, gali pagerinti žarnyno sveikatą, pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis ir kitomis naudingomis savybėmis, pridūrė Bulsevičius.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder