Moliūgų uogienė žiemai paruošiama labai paprastai ir greitai. Jei norisi, ją galima gaminti iš didelių gabalų arba sutrinti smulkintuvu.
Moliūgų uogienė su apelsinais
Ingredientai:
- Moliūgų minkštimas - 1 kg;
- apelsinas - 2 vnt;
- cukrus - 1 kg;
- citrinos rūgšties - 1,5 arbatinio šaukštelio. litrų;
- malto cinamono, gvazdikėlių, muskato riešuto pagal skonį.
Gaminimas:
- Moliūgą nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Apelsinus supjaustykite nedideliais kubeliais su žievele ir išskobkite kauliukus.
- Jei norite vienalytės moliūgų ir apelsinų uogienės, susmulkinkite moliūgą ir apelsiną blenderiu arba mėsmale.
- Moliūgų ir apelsinų mišinį supilkite į puodą, suberkite cukrų ir prieskonius.
- Pastatykite ant didelės ugnies ir nuolat maišydami užvirinkite.
- Tada sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite 20 minučių.
- Likus 5 minutėms iki virimo pabaigos įpilkite citrinos rūgšties.
- Paruoštą uogienę iš moliūgų su apelsinų pertepimu supilstykite į švarius stiklainius ir sandariai užsukite dangteliais.
- Stiklainių sterilizuoti nebūtina.
Moliūgų uogienė su obuoliais
Sudedamosios dalys:
- Moliūgas - 200 g;
- obuoliai - 3 vnt;
- cukrus - 100 g;
- vanduo - 50 ml.
Gaminimas:
Nurodyto produktų kiekio užtenka vienam 350 ml talpos obuolių ir moliūgų uogienės stiklainiukui.
- Moliūgą ir obuolius nuvalykite nuo žievės ir sėklų, supjaustykite kubeliais.
- Užpilkite cukrumi ir užpilkite vandeniu.
- Sudėkite mišinį į puodą storu dugnu ir virkite 20-40 minučių.
- Kuo ilgiau uogienė virs, tuo tirštesnė ji bus.
- Mikrobangų krosnelėje sterilizuokite konservų stiklainį.
- Į stiklainį supilkite paruoštą moliūgų ir obuolių uogienę ir sandariai uždarykite.
Moliūgų uogienė su abrikosais
Sudedamosios dalys:
- Moliūgų minkštimas - 1 kg;
- abrikosai - 300 g;
- cukraus - 700 g;
- citrinos rūgšties - 1,5 arbatinio šaukštelio.
Gaminimas:
- Moliūgų minkštimą supjaustykite mažais kubeliais ir užpilkite cukrumi.
- Palikite kelioms valandoms kambario temperatūroje, kad moliūgai išsiskirtų sultys.
- Abrikosus nuplaukite ir užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite 1 valandą.
- Tada nusausinkite ir supjaustykite juostelėmis.
- Moliūgą ir cukrų supilkite į puodą.
- Virkite ant silpnos ugnies 10 minučių.
- Tada sudėkite abrikosus ir citrinos rūgštį, išmaišykite ir virkite dar 20 minučių.
- Baigiant virti moliūgų džemas sutirštės.
- Karštą mišinį supilkite į sterilizuotus stiklainius.
Rašyti komentarą