Auksinė moliūgų uogienė per 20 minučių: nežinojau, kad ji tokia skani

(3)

Moliūgų uogienė ruošiama paprastai ir būna labai skani.

Moliūgų uogienė žiemai paruošiama labai paprastai ir greitai. Jei norisi, ją galima gaminti iš didelių gabalų arba sutrinti smulkintuvu.

Moliūgų uogienė su apelsinais

Ingredientai:

  • Moliūgų minkštimas - 1 kg;
  • apelsinas - 2 vnt;
  • cukrus - 1 kg;
  • citrinos rūgšties - 1,5 arbatinio šaukštelio. litrų;
  • malto cinamono, gvazdikėlių, muskato riešuto pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Moliūgą nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  2. Apelsinus supjaustykite nedideliais kubeliais su žievele ir išskobkite kauliukus.
  3. Jei norite vienalytės moliūgų ir apelsinų uogienės, susmulkinkite moliūgą ir apelsiną blenderiu arba mėsmale.
  4. Moliūgų ir apelsinų mišinį supilkite į puodą, suberkite cukrų ir prieskonius.
  5. Pastatykite ant didelės ugnies ir nuolat maišydami užvirinkite.
  6. Tada sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite 20 minučių.
  7. Likus 5 minutėms iki virimo pabaigos įpilkite citrinos rūgšties.
  8. Paruoštą uogienę iš moliūgų su apelsinų pertepimu supilstykite į švarius stiklainius ir sandariai užsukite dangteliais.
  9. Stiklainių sterilizuoti nebūtina.

Moliūgų uogienė su obuoliais

Sudedamosios dalys:

  • Moliūgas - 200 g;
  • obuoliai - 3 vnt;
  • cukrus - 100 g;
  • vanduo - 50 ml.

Gaminimas:

Nurodyto produktų kiekio užtenka vienam 350 ml talpos obuolių ir moliūgų uogienės stiklainiukui.

  1. Moliūgą ir obuolius nuvalykite nuo žievės ir sėklų, supjaustykite kubeliais.
  2. Užpilkite cukrumi ir užpilkite vandeniu.
  3. Sudėkite mišinį į puodą storu dugnu ir virkite 20-40 minučių.
  4. Kuo ilgiau uogienė virs, tuo tirštesnė ji bus.
  5. Mikrobangų krosnelėje sterilizuokite konservų stiklainį.
  6. Į stiklainį supilkite paruoštą moliūgų ir obuolių uogienę ir sandariai uždarykite.

Moliūgų uogienė su abrikosais

Sudedamosios dalys:

  • Moliūgų minkštimas - 1 kg;
  • abrikosai - 300 g;
  • cukraus - 700 g;
  • citrinos rūgšties - 1,5 arbatinio šaukštelio.

Gaminimas:

  1. Moliūgų minkštimą supjaustykite mažais kubeliais ir užpilkite cukrumi.
  2. Palikite kelioms valandoms kambario temperatūroje, kad moliūgai išsiskirtų sultys.
  3. Abrikosus nuplaukite ir užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite 1 valandą.
  4. Tada nusausinkite ir supjaustykite juostelėmis.
  5. Moliūgą ir cukrų supilkite į puodą.
  6. Virkite ant silpnos ugnies 10 minučių.
  7. Tada sudėkite abrikosus ir citrinos rūgštį, išmaišykite ir virkite dar 20 minučių.
  8. Baigiant virti moliūgų džemas sutirštės.
  9. Karštą mišinį supilkite į sterilizuotus stiklainius.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder