Balandėliai su džiovintais grybais

Balandėliai nebūtinai turi būti klasikiniai. Siūlome paragauti originalų jų variantą.

Reikės:

1 kopūsto,

70 g ryžių,

reklama

40 g džiovintų grybų,

1 svogūno,

aliejaus kepti,

300 ml daržovių sultinio,

1 šaukšto miltų,

1 morkos,

100 g petražolių šaknies,

100 ml pomidorų padažo,

25 g petražolių.

Gaminimas

Kopūstą dėti į verdantį vandenį. Virti apie 3 min., nukošti, atsargiai nuimti lapus ir truputį pamušti. Grybus užpilti vandeniu, mirkyti apie 15 min., nuplauti. Vėl užpilti 300 ml vandens ir palikti apie 4 val. brinkti.

Tame pačiame vandenyje išvirti ir nukošti. Virti ryžius, kol bus pusiau išvirę. Smulkintus grybus ir pusę pjaustyto svogūno pakepinti.

Sumaišyti su virtais ryžiais. Ant kopūstlapio dėti gauto įdaro ir suvynioti. Paruoštus balandėlius aplieti pomidorų padažu ir troškinti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ℃.

Likusią pusę svogūno pakepinti su tarkuota morka, smulkinta petražolių šaknimi, miltais, pomidorų padažu.

Atskiesti sultiniu ir virti apie 10 min. Balandėlius patiekti apliejus gautu padažu.

Sidebar placeholder