Bulvių apkepo mylėtojams – netikėtas Kotrynos Starkienės receptas: nustebins savo skoniu

(2)

Praėjusį šeštadienį Kotryna Starkienė TV3 televizijos žiūrovams pažadėjo, kad visą gruodžio mėnesį dalinsis šventinių patiekalų receptais. Šis šeštadienis – ne išimtis.

 

Laidos „Kotrynos burtai“ žiūrovai išvys, kaip nustebinti paprastais, tačiau visų skoniui įtiksiančiais pagrindiniais patiekalais, kurie tikrai papuoš jūsų kalėdinį stalą.

„Papasakosiu, kaip iškepti vištą, kad ji būtų skani, sultinga ir turėtų traškią plutelę, o procesas nebūtų ilgas. O kaip gi pagrindinis patiekalas be bulvių?

Kadangi tai – šventė, bulves kepsiu kitaip! Ypatingai skanus bulvių apkepas, nuostabios salierų salotos bei karamelizuotos morkos su garstyčiomis – visa tai jau šio šeštadienio laidoje“, – gardžiausiems pietums kviečia K. Starkienė.

Bulvių apkepui reikės:

  • poros kilogramų bulvių;
  • 400 ml riebios grietinėlės;
  • 400 g riebios grietinės;
  • lauro lapelių;
  • čiobrelių;
  • druskos.

Gaminimo eiga

  1. Bulves nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  2. Grietinėlę, grietinę, druską bei prieskonius sudėkite į puodą ir pakaitinkite iki virimo temperatūros.
  3. Užvirus, puodą nukelkite nuo ugnies ir uždengus dangčiu palikite keliolikai minučių, kad pienas pritrauktų prieskonių aromato.
  4. Kepimo indą gausiai ištepkite sviestu ir vertikaliai sudėkite bulvių griežinėlius vieną šalia kito.
  5. Padažą užpilkite ant bulvių ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  6. Kepkite apie pusantros valandos, kol bulvės taps minkštos ir apskrus.

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder