Ridikėlių salotas galima ruošti visą sezoną - nuo pavasario iki rudens, nes vasarą šios daržovės yra ne tik sveikos, bet ir gana nebrangios.
Toks patiekalas idealiai tinka, jei šaldytuve turite mažiausiai produktų ir neturite laiko "šokti aplink viryklę", bet norite ko nors šviežio.
Neįprastos ridikėlių salotos
Sudedamosios dalys:
200 g ridikėlių;
3 kiaušiniai;
8-9 žaliųjų svogūnų šakelės;
4-5 šakelės krapų ir petražolių;
50 g majonezo arba grietinės;
druskos, pipirų.
Gaminimas:
Kiaušinius išvirkite, nulupkite, nuplaukite po tekančiu vandeniu ir supjaustykite kubeliais.
Tą patį padarykite ir su ridikėliais, tačiau daržovės forma turi būti ne kvadratinė, o apvali.
Žoleles susmulkinkite peiliu ir visus ingredientus sumaišykite dubenyje.
Salotas pagardinkite majonezu arba grietine, pasūdykite, papipirinkite ir patiekite.
Lengvos šventinės salotos su ridikėliais
Sudedamosios dalys:
Sudedamosios dalys: 300 g ridikėlių;
220 g agurkų;
100 g kietojo sūrio;
2 kiaušiniai;
2-3 žalių svogūnų plunksnos;
1-2 šakelės krapų ir petražolių;
majonezo ir grietinės;
druskos, pipirų.
Gaminimas:
Išvirkite ir atvėsinkite kiaušinius, nuplaukite agurkus ir ridikėlius ir supjaustykite juos ketvirčiais. Susmulkinkite kiaušinius ir sūrį.
Smulkiai susmulkinkite žoleles, visus ingredientus sumaišykite dubenyje.
Salotas apliekite majonezu ir grietine, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir patiekite.
Paprastos salotos su ridikėliais
Sudedamosios dalys:
Sudedamosios dalys: 1 ryšulėlis ridikėlių;
2-3 pomidorai;
2-3 agurkai;
2 ryšulėliai žaliųjų salotų;
1 ryšulėlis žaliųjų svogūnų;
1 ryšulėlis krapų ir petražolių;
augalinis aliejus;
druskos
Gaminimas:
Nuplaukite ridikėlius ir agurkus ir supjaustykite apskritimais arba pusžiedžiais.
Pomidorus supjaustykite ketvirčiais, salotas suplėšykite ir smulkiai supjaustykite prieskonines žoleles.
Sumaišykite ingredientus dubenyje, pagardinkite aliejumi, druska, išmaišykite ir patiekite.
Rašyti komentarą