Gaivi bulvių mišrainė: puikiai tiks vakarėlio stalui papuošti

Ši lengva prancūziško stiliaus bulvių mišrainė puikiai tiks vakarėlio stalui papuošti. Pažadame - tikrai pradžiuginsite savo draugus. 

Jums reikės:

Bulvėms ir kitoms daržovėms paruošti:

    1 kg mažųjų bulvių

    Žiupsnelio druskos ir pipirų

    1 šaukšto obuolių acto

    1 stiklinės pjaustyto svogūno

    1/4 stiklinės petražolių

Padažui paruošti: 

    2 ir 1/2 šaukšto garstyčių

    3 trintų česnako skiltelių

    1/4 šaukštelio druskos ir pipirų

    3 šaukštų raudono vyno acto

    1 šaukšto obuolių acto

    3 šaukšto alyvuogių aliejaus

    1/4 stiklinės krapų

Gaminimas:

Nuplaukite ir nulupkite bulves, jas supjaustykite į griežinėlius. Sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Įberkite į puodą druskos, užvirkite vandenį. Virkite, kol bulvės išvirs. 

Nupilkite vandenį, perplaukite bulves šaltu vandeniu. Nusausinkite bulves ir sudėkite į didelę lėkštę. Pagardinkite druska, pipirais ir obuolių actu. Atidėkite.

Paruoškite padažą. Įdėkite garstyčių, česnako, druskos, pipirų, raudono vyno acto ir obuolių acto į dubenį. Išmaišykite. Lėtai įpilkite alyvuogių aliejaus. Įberkite krapų, išmaišykite ir atidėkite. 

Paragaukite, ar padažui netrūksta skonio, jei reikia - pagardinkite druska ar pipirais. 

Supilkite padažą ant bulvių, papuoškite petražolėmis ir sumaišykite. 

Patiekite mišrainę dar šiltą. 

Skanaus!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder