Gaivūs šviežių vaisių ledai: paruošite per mažiau nei 5 minutes

Pavasario saulė į pirkinių krepšelius grąžina šalčiausią ir labiausiai atgaivinantį desertą – ledus. Šokoladiniai, braškiniai, vaniliniai, su riešutais, ant pagaliuko, o gal veganiški?

Visai nesvarbu, mat sparčiai kylantis termometro stulpelis mums praneša, kad atėjo metas atidaryti ledų sezoną – prekybos tinklas „Lidl" kviečia savo pirkėjus išbandyti bet kuriuos jau šaldytuvuose esančius ledus, o tuos, kurie nori pasigaminti vasariškus saldėsius patys, siūlo net šešis ledinių skanėstų variantus.

„Saldžios braškės" ledai

Jums reikės: 250 ml riebios grietinėlės (galite naudoti ir plaktą grietinėlę), 60 ml medaus (galite naudoti klevų sirupą, ekologišką cukranendrių cukrų arba kitus natūralius saldiklius), 1 šaukštelio vanilės ekstrakto, 450 g šviežių braškių ir kelių didesnių braškių ledų papuošimui.

Gaminimo eiga: uogas švariai nuplaukite ir nuskinkite lapelius, tuomet jas susmulkinkite mažesniais gabalėliais arba tiesiog perpjaukite pusiau. Uogas, saldiklį, vanilės ekstraktą ir grietinėlę supilkite į virtuvinį maišytuvą ir trinkite iki vientisos masės. Jeigu norite, ledus galite pagardinti pjaustytų braškių gabalėliais – juos atsargiai įmaišykite į ledų masę ir daugiau netrinkite. Masę supilkite į šalčiui atsparų indą ar ledų formeles ir leiskite ledams sutvirtėti. Po kelių valandų ledus išimkite, sudėkite į indelius ir papuoškite šviežiomis pjaustytomis braškėmis.

„Persikinės grietinėlės" ledai

Jums reikės: 250 ml riebios grietinėlės (galite naudoti ir plaktą grietinėlę), 60 ml medaus (galite naudoti klevų sirupą, ekologišką cukranendrių cukrų arba kitus natūralius saldiklius), 1 šaukštelio vanilės ekstrakto, 450 g persikų (juos supjaustykite griežinėliais).

Gaminimo eiga: laikykitės aukščiau nurodytų ledų gaminimo patarimų.

„Kokosinio mango" ledai

Jums reikės: 250 ml kokosų pieno arba kremo, 60 ml medaus arba klevų sirupo, 450 g gabalėliais supjaustytų mangų, šiek tiek kokoso drožlių papuošimui.

Gaminimo eiga: laikykitės aukščiau nurodytų ledų gaminimo patarimų.

„Pina Colada" ledai

Jums reikės: 250 ml kokosų pieno arba kremo, 60 ml medaus arba klevų sirupo, 450 g gabalėliais supjaustytų ananasų, šiek tiek smulkintų kepintų migdolų arba kokoso drožlių.

Gaminimo eiga: laikykitės aukščiau nurodytų ledų gaminimo patarimų.

„Šokoladinės vyšnios" ledai

Jums reikės: 250 ml riebios grietinėlės arba kokosų pieno, 60 ml medaus (galite naudoti klevų sirupą, ekologišką cukranendrių cukrų arba kitus natūralius saldiklius), 2 šaukštų kakavos miltelių, 450 g vyšnių (be kauliukų), šiek tiek migdolų ekstrakto (nebūtina).

Gaminimo eiga: laikykitės aukščiau nurodytų ledų gaminimo patarimų.

„Citrininės mėlynės" ledai

Jums reikės: 250 ml riebios grietinėlės arba kokosų pieno, 60 ml medaus (galite naudoti klevų sirupą, ekologišką cukranendrių cukrų arba kitus natūralius saldiklius), 450 g mėlynių arba šilauogių, 1 citrinos (ledams pagaminti naudosite šviežiai spaustas citrinų sultis ir žievelę).

Gaminimo eiga: laikykitės aukščiau nurodytų ledų gaminimo patarimų.

Skanaus!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder