Greiti pusryčiai vaikui - skanūs, sveiki ir greiti. Ypač aktualu moksleiviams
Atrinkome jums keletą skanių ir sveikų pusryčių receptų, kurie neužims daug laiko ir bus puiki pagalba kiekvienai mamai ar močiutei.
Visi mitybos specialistai sutinka, kad geriausi pusryčiai yra košė. Grikių, avižinė, kvietinė... bet kuri košė - tai vitaminų ir mikroelementų lobynas, taip reikalingas vaiko augimui ir vystymuisi. Košę galite išvirti vakare, o ryte į ją įpilti karšto pieno, įdėti medaus arba vaisių.
Varškės virtinukai
Kad būtų greičiau, tešlą galite paruošti iš vakaro. Jai reikės:
varškės - 500 g;
miltų - 1 puodelio;
cukraus - 4 valgomųjų šaukštų;
Kiaušinio - 1 vnt.
Išminkykite tešlą ir iš jos parsisiųskite "dešrą", supjaustykite gabaliukais ir 3-5 minutes virkite pasūdytame vandenyje. Patiekti su grietine arba medumi.
Omletas
Visi žino, kokie sveiki yra kiaušiniai, tačiau vienintelis būdas priversti vaiką nustoti graužti kiaušinio trynį - pagaminti omletą. Įdarui galite naudoti kietąjį sūrį, kumpį, vištieną, pomidorus, apskritai bet ką, kas gali sudominti vaiką.
Skrebučiai
Norėdami paįvairinti rytinį meniu, rekomenduojame gaminti skrebučius. Išplakite 2 kiaušinius, truputį pieno, druskos ir cukraus ir į šį mišinį pamerkite duonos gabalėlius. Apkepkite iš abiejų pusių ir pusryčiai paruošti.
Karšti sumuštiniai
Dar greičiau paruošiami karšti sumuštiniai, kurių įdarą galima pasirinkti atsižvelgiant į vaiko pageidavimus. Ant duonos riekelės uždėkite sūrio gabalėlį, ant viršaus - pjaustytą kumpį ir pomidorą.
Blynai
Lėkštėms gaminti imkite miltų (bet kokios rūšies) - 10 valgomųjų šaukštų be sklindžio, tirštos konsistencijos kefyro 180-200 miligramų, 1 kiaušinį, raugo - 1 arbatinį šaukštelį, medaus - pagal skonį.
Sudėkite kefyrą, miltus, kiaušinį, medų ir raugą, gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos ir kepkite ant įkaitintos keptuvės. Paruoštus paplotėlius galima papuošti uogomis arba riešutais.
Lavašo vokeliai
Apvalūs lavašai - 6 vnt;
Dešros (kumpio) - 200 g;
Kietasis sūris - 100 g;
varškės sūris - pakelis.
Šviežias pomidoras - 1 vnt;
Saulėgrąžų aliejus (nebūtina) - kepimui.
Dešrą ir kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka, pomidorą supjaustykite kubeliais. Lavašą patepkite varške ir ant pusės lavašo dėkite dešros, pomidorų ir sūrio įdaro.
Uždenkite kita pitos puse ir kepkite įkaitintoje keptuvėje apie 2-3 minutes, kad pita apskrustų.
Parengta pagal užsienio spaudą
Rašyti komentarą