Žalioji arbata gerina atmintį

Gydytojai teigia, kad gurkšnojant populiarų gėrimą galima sumažinti mirties riziką

(1)

Tikriausiai nėra ramesnio garso už verdantį virdulį. Dabar atsirado dar daugiau priežasčių prisėsti ir išgerti puodelį, nes tyrimas rodo, kad vienas karštas gėrimas gali padėti gyventi ilgiau, - paskelbė thesun.co.uk.

Po kito tyrimo paaiškėjo, kad arbata gali padėti kovoti su vėžiu ir širdies ligomis bei sumažinti demencijos riziką.

Šis atradimas bus gera žinia mėgstantiems arbatą.

Nacionalinio sveikatos instituto mokslininkai ištyrė pusę milijono Jungtinės Karalystės vyrų ir moterų nuo 40 iki 69 metų amžiaus.

Naudodami klausimynus ekspertai nustatė, kad žmonėms, kurie per dieną išgeria du ar daugiau puodelių juodosios arbatos, rizika mirti yra 9-13 proc. mažesnė nei tiems, kurie juodosios arbatos negeria.

Nauda buvo tokia pati nepriklausomai nuo to, ar žmonės į arbatą dėjo pieno, ar cukraus. Tas pats pasakytina ir apie kavą.

Paskelbtuose rezultatuose nustatyta, kad 89 proc. reguliariai arbatą geriančių asmenų vartojo juodąją arbatą.

Kitos arbatos rūšys yra žalioji arbata, kuri taip pat pasižymi didžiuliu galimų privalumų sveikatai sąrašu.

Autoriai teigė, kad jų išvados rodo, jog arbata, net ir vartojama dažniau, gali būti sveikos mitybos dalis.

Po kito tyrimo paaiškėjo, kad arbata gali padėti kovoti su vėžiu ir širdies ligomis bei sumažinti demencijos riziką.

Arbatos lapeliuose yra antioksidantų, kurie padeda išvalyti kenksmingus atomus iš kraujotakos ir mažina patinimą.

Atskiru tyrimu nustatyta, kad penkių arbatžolių per dieną gėrimas gali padėti pagerinti smegenų veiklą vyresniame amžiuje.

Tačiau kitame tyrime perspėjama, kad negalima gerti per karštos arbatos, nes tai gali padidinti stemplės (gerklės) vėžio riziką.

Stemplės vėžys - tai vėžys, kuris aptinkamas bet kurioje stemplės vietoje.

Dauguma žmonių, kuriems diagnozuojamas šis vėžys, yra vyresni nei 60 metų.

Viename 2019 m. paskelbtame tyrime nustatyta, kad žmonėms, geriantiems karštą arbatą, gresia "terminis sužalojimas".

Jų analizė parodė, kad žmonėms kyla didesnė stemplės vėžio rizika, jei tarp arbatos užpylimo ir gėrimo praeina mažiau laiko.

arbata

Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su savo draugais Facebook!

Taip pat skaitykite:

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder