Jums reikės:
1/4 šaukštelio juodųjų pipirų
3 šaukštų rūkytų, džiovintų jalapenų (chipotle in adobo)
4 šaukštų kalendros
60 ml citrinos sulčių
1 šaukštelio traiškyto česnako
1/4 šaukštelio druskos
šviežios lašišos
1/2 stiklinės alyvuogių aliejaus
1 šaukšto garstyčių
1/4 pura vida (aštraus) padažo
Gaminimas:
Įkaitinkite kepsninę iki 200-220C temperatūros.
Pasigaminkite savo mėgstamiausią lašišos marinatą. Arba pasigaminkite pura vida padažą:
sumaišykite:
3 šaukštus rūkytų, džiovintų jalapenų (chipotle in adobo)
4 šaukštus kalendros
60 ml citrinos sulčių
1 šaukštelį traiškyto česnako
1/4 šaukštelį druskos
1/2 stiklinės alyvuogių aliejaus
Lašišą marinuokite 3 minutes.
Ištepkite kepsninės groteles su aliejumi. Įdėkite kepti marinuotą lašišą.
Jei lašiša nekimba prie grotelių, reiškia, jog grotelės paruoštos. Kepkite lašišą po minutę iš abiejų pusių.
Perkelkite iškeptą lašišą ant lėkštės ir palikite minutei atvėsti.
Skanaus!
Rašyti komentarą