Išmokite iškepti itališką duoną kamado tipo kepsninėje
Jums reikės:
1 ir 3/4 stiklinės šilto vandens
1 šaukštelio sausų mielių
1 šaukštelio druskos
5 stiklinių miltų
1 stiklinės alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio cukraus
rozmarino
Gaminimas:
Sumaišykite šiltą vandnenį, mieles ir cukrų mažame dubenyje.
Palikite šiltoje vietoje apie 15 minučių.
Kitame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir pusę stiklinės alyvuogių aliejaus.
Įmaišykite mielių mišinį.
Maišykite tešlą dar 5 - 6 minutes.
Perkelkite tešlą ant švaraus, miltais apibarstyto paviršiaus.
Perminkykite tešlą kelis kartus.
Uždenkite tešlą dubenyje plastikine plėvele ir palikite šiltoje vietoje, kol tešlos dydis padvigubės.
Gausiai ištepkite kepimo formą alyvuogių aliejumi.
Įdėkite tešlą į kepimo indą ir apverskite kelis kartus, kad visos tešlos pusės susiteptų aliejumi.
Palikite tešlą valandai šiltoje vietoje, kol dydis padvigubės.
Įkaitinkite grilių iki 220 .
Prieš kepimą nepamirškite ant tešlos gausiai užbarstyti rozmarino irs tambios druskos.
Kepkite 15-20 min., kol paviršius įgaus auksinę spalvą.
Skanaus!
Rašyti komentarą