Itališkos salotos, kuriems neliks abejingų

Lengvai paruošiamos salotos gardžios ir visų mėgiamos.   

Jums reikės:

    ½ kepalo pasirinktos šviesios duonos

    6 šaukštų alyvuogių aliejaus

    Druskos

    Pipirų

    60 g tarkuoto sūrio 

    1 stiklinės alyvuogių be kauliukų

    ½ stiklinės Peppadew paprikų savo sultyse

    1 galvos iceberg tipo salotų, tarkuotų 

    ½ raudonojo svogūno, plonai pjaustyto 

    Vyšninių pomidorų, pjaustytų 

    Mozzarella sūrio rutuliukų 

    200 g pjaustyto vytinto kumpio 

    120 g salamio, plonai pjaustyto

    3 šaukštų vyno acto 

    1 šaukšto džiovinto oregano 

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Suplėšykite baltą duoną į kąsnio dydžio gabalėlius, apšlakstykite 3 š. alyvuogių aliejaus, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite 14-16 minučių. Atidėkite.

Supjaustykite alyvuoges, paprikas, sudėkite tarkuotą sūrį, tarkuotas salotas, svogūną, pomidorus, mozzarella rutuliukus, kumpį, saliamį į didelį dubenį. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, actu ir pagardinkite oregano prieskoniais, druska, pipirais. Sudėkite keptą duoną. Išmaišykite, paragaukite, ar netrūksta prieskonių. 

Padalinkite į kelias lėkštes, patiekite pagardinus pipirais. 

Skanaus!

Šaltinis:https://www.bonappetit.com

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder