Įvardytas slaptas ingredientas, pagerinantis žolelių arbatų skonį

Jis ne tik skanus, bet ir sveikas.

Džiovintos mandarinų žievelės gali labai pagerinti žolelių arbatą, rašo "Tasting Table".

"Mandarinai patys savaime yra gana skanus užkandis, tačiau jų žievelės taip pat gali daryti stebuklus, taip pat ir su arbata", - rašoma leidinyje.

Pažymima, kad didžioji dalis skonio ir aromato, kurį mes siejame su citrusiniais vaisiais, atsiranda tiesiogiai iš žievelės.

Todėl tokie ingredientai kaip citrusinių vaisių žievelės dažnai įtraukiami į daugelį receptų.

Pridėjus į arbatą, saldus, aitrus ir šiek tiek gėlių kvapas ir skonis mandarinų žievelių neabejotinai papildys pačios arbatos skonį.

Be to, mandarinų žievelėse yra naudingų maistinių medžiagų, vitaminų ir antioksidantų.

Nurodoma, kad džiovintų mandarinų žievelių į arbatą dėti nesudėtinga ir tai gali būti puikus būdas perdirbti tai, kas paprastai išmetama.

"Jei naudojate valgomų mandarinų žieveles, būtinai rinkitės ekologiškus vaisius ir prieš džiovindami kruopščiai nulupkite žievelę, kad užtikrintumėte aukščiausio lygio maisto saugą", - pataria ekspertai.

Lengviausia žievelę džiovinti orkaitėje žemiausioje temperatūroje ir tai užtruks tik dvi-tris valandas.

"Tada žievelę galite sulaužyti į mažesnius gabalėlius ir pridėti į žolelių arbatą", - rašoma svetainėje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder