Ką pasigaminti iš likusios ryžių košės: 3 puikios idėjos

Šviežiai išvirta ryžių košė yra labai skani ir aromatinga, tačiau jau kitą dieną ji sulimpa į vientisą, neskanią masę. Išradingi ryžių virėjai sugalvojo keletą būdų, kaip "pagyvinti" vakarykščius ryžius - štai trys gardūs ryžių košės likučių receptai, kad nereikėtų jų išmesti.

Ryžių blyneliai

Tiršta pieniška ryžių košė - 500 g.

Kiaušinis - 1 

Miltai - 150 gr.

Obuolys - 1 mažas arba pusė didelio obuolio.

Vanilinio cukraus - 10 gr.

Kepimo milteliai - 1 šaukštelis.

Saulėgrąžų aliejus - 2 šaukštai.

Druskos, cukraus, prieskonių pagal skonį.

Įmuškite kiaušinį ir įmaišykite šaltą košę.

Nuplaukite ir nulupkite obuolį, sutarkuokite jį smulkia tarka ir įmaišykite į košę. Į košę suberkite miltus, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.

Jei košė nesaldinta, įberkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus.

Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų.

Iš tešlos rankomis formuokite blynus arba šaukštu dėkite juos į keptuvę.

Kepkite ant vienos pusės 3-4 minutes ant didelės ugnies, tada apverskite kepsnelius ir sumažinkite ugnį.

Virkite dar 2 minutes.

Patiekite su grietine arba uogiene.

Organizatorių nuotr.

Ryžių košės užkepėlė

Ryžių košė - 200 gr.

Pienas - 50 g.

Kiaušiniai - 2 vnt.

Sviestas - 50 gr.

Cukraus - 2 šaukštai.

Vanilinio cukraus - 10 gr.

Druska - 0,5 šaukštelio.

malto cinamono pagal skonį.

Obuoliai, rūgštynės, uogos - pagal pageidavimą.

Šiek tiek pašildykite ir supilkite pieną į ryžių košę.

Jei košė pieniška, pieno pilti nereikia.

Jei košė nesaldinta, įberkite cukraus.

Į šiltą košę įmaišykite sviestą ir du kiaušinius.

Įberkite cinamono ir vanilinio cukraus.

Jei norite, įmaišykite uogas, obuolių skilteles arba sultenes.

Kepimo indą ištepkite sviestu.

Šonus ir dugną pabarstykite manų kruopomis.

Ryžių košę supilkite į formą ir tolygiai paskirstykite.

Dėkite į įkaitintą 180º orkaitę ir kepkite 25 minutes.

Ryžių košės kotletai

Virti ryžiai - 400 gr.

Svogūnas - 1 vnt.

Česnakas - 1 skiltelė.

Miltai - 4 šaukštai.

Kiaušiniai - 2 gr.

Duonos trupiniai - 3 šaukštai.

Saulėgrąžų aliejus - 3 šaukštai.

Druskos, pipirų pagal skonį.

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir apkepkite įkaitintoje keptuvėje su šaukštu aliejaus. Įmaišykite svogūną į šaltą ryžių košę.

Susmulkinkite česnako skiltelę ir suberkite į ryžius. Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, druską ir prieskonius. Išmaišykite mišinį iki vientisos masės.

Drėgnomis rankomis suformuokite ryžių pyragėlius ir apvoliokite džiūvėsėliuose arba manų kruopose.

Kepkite kotletus karštoje sviestu pateptoje keptuvėje po 3 minutes iš kiekvienos pusės.

Organizatorių nuotr.

 

Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su draugais Facebook!

Taip pat skaitykite:

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder