Kai kurios daržovės neleidžia mums turėti plokščio pilvo, ir štai kodėl: mitybos specialisto atsakymas
Pilvo riebalai, kurių daugelis žmonių siekia atsikratyti, gali priklausyti nuo įvairių veiksnių, įskaitant mitybą. Nors daržovės paprastai laikomos pagrindine bet kurios subalansuotos mitybos dalimi, tačiau net ir jos gali prisidėti prie pilvo riebalų kaupimosi. Taip rašo "Yahoo", remdamasi sertifikuota mitybos specialiste Jess Feder.
J. Feder teigia, kad "daržovės natūraliai turi mažai kalorijų ir tiesiogiai pilvo riebalų nesukelia. Tačiau žinoma, kad kai kurios daržovės sukelia dujų, pilvo pūtimą ir dirgina žarnyną, o tai gali paveikti mūsų virškinimą ir medžiagų apykaitą".
Konkrečiai daržovės, kurios yra žinomos kaip galinčios sukelti dujų ir pilvo pūtimą, yra brokoliai, šparagai, briuseliniai kopūstai ir žiediniai kopūstai. Nors šios daržovės neabejotinai yra sveikos, jos gali šiek tiek pakenkti jautraus virškinimo žmonėms.
Kartu didžiausią susirūpinimą kelia daržovės, aplietos aliejumi arba įdarytos riebiais priedais ir padažais, nes šiuose prieduose yra daug kalorijų ir riebalų.
"Kitą kartą, kai trokšite tešloje kepto baklažano ar žiedinio kopūsto, pagalvokite du kartus, nes šios aliejumi pateptos daržovės gali prisidėti prie pilvo riebalų kaupimosi", - rašo "Yahoo".
Feder daro išvadą, kad daržovės, kuriose yra minimalus kiekis sunkiai virškinamų angliavandenių, paprastai yra geriau įsisavinamos mūsų virškinimo sistemos. Tokių daržovių pavyzdžiai - morkos, agurkai, paprikos, šparaginės pupelės, baklažanai ir cukinijos. Be to, kalorijų kiekį galima gerokai sumažinti verdant daržoves ar gaminant garuose.
Rašyti komentarą