Kaip gaminti šaldytas daržoves, kad būtų traškios ir skanios: patarimai šeimininkėms + (2 receptai)

Šaldytos daržovės - geras sprendimas lengvai vakarienei, jas galima naudoti kaip garnyrą tiek prie žuvies, tiek prie mėsos.

Jei gaminate troškinį ar sriubą, galite jas dėti į puodą ar keptuvę neatšildydami.

Taip pat galite jas atitirpinti.

Tačiau jei norite atitirpinti daržoves, turite tai padaryti tinkamai:

Pirmasis būdas - iš anksto įpilti sultinio ir palikti jį atitirpinti virtuvėje.

Antrasis būdas - likus kelioms valandoms iki gaminimo daržoves sudėti į indą ir padėti jį į šaldytuvo apačią.

Gaminkite atlikdami šiuos veiksmus:

Įpilkite aliejaus ir įkaitinkite keptuvę;

Pripildykite keptuvę maisto produktais;

30 sekundžių kepkite ant didelės ugnies uždengę dangčiu;

Sumažinkite kaitrą, suberkite prieskonius ir kepkite dar porą minučių.

Į šaldytas daržoves įpilkite alyvuogių aliejaus arba, jei jo neturite, bet kokio kito aliejaus.

Tinka džiovintos žolelės.

Yra daugybė receptų su šaldytomis daržovėmis, mes susitelksime į paprasčiausius ir greičiausius.

Pirmajam dviejų porcijų receptui reikės:

Reikės:

300 šaldytų daržovių;

2 valg. š. augalinio aliejaus;

Druskos ir prieskonių pagal skonį.

Gaminimas:

Supilkite produktus į sausą keptuvę ir pastatykite ant ugnies. Troškinkite apie penkias minutes.

Supilkite ketvirtadalį puodelio verdančio vandens ir troškinkite po dangčiu, kol vanduo išgaruos - apie 8 minutes.

Supilkite aliejų, suberkite prieskonius, druską ir troškinkite dar porą minučių.

Kitam skaniam receptui, tinkančiam kaip garnyras ir prie žuvies, ir prie mėsos:

Reikės:

1 kg šaldytų daržovių;

2 valg. š. grietinės / majonezo;

3 valg. š. sojų padažo;

po pusę arbatinio šaukštelio bazilikų ir petražolių;

žiupsnelio juodųjų pipirų ir druskos.

Gaminimas:

Supilkite daržoves į sausą keptuvę ir įjunkite kaitrą.

Kai jose atsiras vandens, leiskite užvirti, pabarstykite prieskoniais.

Troškinkite mišinį 15 minučių ant silpnos ugnies po dangčiu.

Tada nukelkite nuo ugnies, supilkite grietinę / majonezą ir sojų padažą ir išmaišykite.

Skanaus!

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder