Kaip gaminti šaldytas daržoves, kad būtų traškios ir skanios: patarimai šeimininkėms + (2 receptai)
Jei gaminate troškinį ar sriubą, galite jas dėti į puodą ar keptuvę neatšildydami.
Taip pat galite jas atitirpinti.
Tačiau jei norite atitirpinti daržoves, turite tai padaryti tinkamai:
Pirmasis būdas - iš anksto įpilti sultinio ir palikti jį atitirpinti virtuvėje.
Antrasis būdas - likus kelioms valandoms iki gaminimo daržoves sudėti į indą ir padėti jį į šaldytuvo apačią.
Gaminkite atlikdami šiuos veiksmus:
Įpilkite aliejaus ir įkaitinkite keptuvę;
Pripildykite keptuvę maisto produktais;
30 sekundžių kepkite ant didelės ugnies uždengę dangčiu;
Sumažinkite kaitrą, suberkite prieskonius ir kepkite dar porą minučių.
Į šaldytas daržoves įpilkite alyvuogių aliejaus arba, jei jo neturite, bet kokio kito aliejaus.
Tinka džiovintos žolelės.
Yra daugybė receptų su šaldytomis daržovėmis, mes susitelksime į paprasčiausius ir greičiausius.
Pirmajam dviejų porcijų receptui reikės:
Reikės:
300 šaldytų daržovių;
2 valg. š. augalinio aliejaus;
Druskos ir prieskonių pagal skonį.
Gaminimas:
Supilkite produktus į sausą keptuvę ir pastatykite ant ugnies. Troškinkite apie penkias minutes.
Supilkite ketvirtadalį puodelio verdančio vandens ir troškinkite po dangčiu, kol vanduo išgaruos - apie 8 minutes.
Supilkite aliejų, suberkite prieskonius, druską ir troškinkite dar porą minučių.
Kitam skaniam receptui, tinkančiam kaip garnyras ir prie žuvies, ir prie mėsos:
Reikės:
1 kg šaldytų daržovių;
2 valg. š. grietinės / majonezo;
3 valg. š. sojų padažo;
po pusę arbatinio šaukštelio bazilikų ir petražolių;
žiupsnelio juodųjų pipirų ir druskos.
Gaminimas:
Supilkite daržoves į sausą keptuvę ir įjunkite kaitrą.
Kai jose atsiras vandens, leiskite užvirti, pabarstykite prieskoniais.
Troškinkite mišinį 15 minučių ant silpnos ugnies po dangčiu.
Tada nukelkite nuo ugnies, supilkite grietinę / majonezą ir sojų padažą ir išmaišykite.
Skanaus!
Rašyti komentarą