Žiemą moliūgas tikriausiai yra viena pagrindinių daržovių ant stalo. Jis troškinamas, iš moliūgo verdamos sriubos, gaminami garnyrai, troškiniai su mėsa, kepami kepiniai ir desertai.
Sunkiausia gaminant moliūgą yra jį nuvalyti. Ne paslaptis, kad kai kurių moliūgų veislių odelės labai kietos. Ir kuo ilgiau moliūgas laikomas, tuo kietesnė tampa jo odelė.
Kaip greitai nuvalyti moliūgą nuo kietos odelės
Patyrusių šeimininkių siūlomas būdas - moliūgą pamirkyti. Norint tai padaryti, reikia moliūgą per naktį arba 12 valandų užpilti vandeniu. Kad vanduo jį visiškai apsemtų, moliūgą galima paspausti iš viršaus.
Po tokio mirkymo moliūgo žievė taps minkšta ir norint išvalyti moliūgą nereikės įdėti daug pastangų.
Kaip nuvalyti moliūgą naudojant orkaitę arba mikrobangų krosnelę
Norėdami greitai nuvalyti moliūgą, galite jį iš anksto iškepti orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje.
Bene paprasčiausias būdas išvalyti moliūgą - iškepti jį orkaitėje, net ir visą. Prieš tai keliose vietose moliūgą pradurkite.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, o moliūgą joje palaikykite apie 10 minučių. Per tą laiką žievelė suminkštės ir ją bus galima pašalinti peiliu.
Kai kurios šeimininkės rekomenduoja pirmiausia supjaustyti moliūgą gabalėliais ir juos odele žemyn įdėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Norėdami iškepti moliūgą mikrobangų krosnelėje, šakute padarykite ant jo keletą dūrių ir tada įdėkite į mikrobangų krosnelę vos 5-10 minučių.
Po to ištraukite ir nulupkite.
Šaltinis: tsn.ua
Rašyti komentarą