Kaip greitai pasigaminti marinuotus agurkus: skaniausi ir paprasčiausi receptai

Kaip greitai pasigaminti marinuotus agurkus: skaniausi ir paprasčiausi receptai

(1)

Marinuotų agurkų sezonas įsibėgėja, ir daugelis šeimininkių vis dažniau klausia savęs: kaip labai greitai paruošti marinuotus agurkus. UNIAN surinko geriausius receptus ir gudrybes, iš kurių sužinosite, kaip marinuoti agurkus ir kuo jie naudingi.

Traškūs marinuoti agurkai yra geriausias stalo priedas, kurį mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai.

Kokia marinuotų agurkų nauda

Rauginimo proceso metu agurkuose susikaupia naudingų medžiagų, tokių kaip magnis, natris, geležis, fosforas, kalis, varis, cinkas ir kalcis.

Marinuotos daržovės yra retų mineralinių medžiagų šaltinis, jose gausu B grupės vitaminų, taip pat A, C, E ir K,

Marinuoti agurkai padeda subalansuoti virškinimo sistemą, stimuliuoja skrandžio veiklą, gerina širdies veiklą ir teigiamai veikia kraujotaką.

Be to, marinuotos daržovės padeda organizmui kovoti su patogeninėmis bakterijomis ir infekcijomis, mažina raumenų ir emocinę įtampą, normalizuoja skydliaukės veiklą. 

Kaip pasigaminti momentinius agurkus: receptas

Norėdami paruošti greitai marinuotus agurkus, jums reikės:

    1 kg agurkų,

    1 valgomasis šaukštas druskos,

    1 pundelis krapų,

    1 skiltelė česnako.

Agurkus nuplaukite šiltame vandenyje, nupjaukite uodegėles ir perpjaukite išilgai.

Jei agurkai dideli, galite juos perpjauti skersai.

Taip pat plonais griežinėliais supjaustykite česnaką ir smulkiai sukapokite prieskonines žoleles.

Sudėkite agurkus į puodą, pabarstykite druska, krapais ir česnakais.

Tada puodą uždenkite dangčiu ir kelias minutes gerai pakratykite.

Po tokio "pakratymo" agurkai greitai pasūdomi ir juos galima patiekti iš karto arba palaukti apie pusvalandį.

Greiti marinuoti agurkai stiklainyje

Norėdami paruošti greitai marinuotus agurkus 3 litrų stiklainyje, jums reikės:

    Agurkai,

    Žalių krapų pundelis su šakelėmis,

    5 skiltelės česnako,

    3 šaukštai akmens druskos,

    Verdantis vanduo.

Į švarų stiklainį (jo sterilizuoti nebūtina) sudėkite žalumynus ir česnakus, ant viršaus užspauskite iš anksto nuplautus agurkus be uodegėlių.

Ant viršaus užberkite druskos ir užpilkite marinuotus agurkus verdančiu vandeniu.

Uždenkite stiklainį kaproniniu dangteliu ir kelis kartus švelniai pasukite, kad druska ištirptų.

Visiškai atvėsę traškūs marinuoti agurkai bus paruošti po kelių valandų.

Pagal šį receptą marinuotus agurkus stiklainyje galite pasigaminti per 24 valandas, mėgaukitės!

Lengvai sūdyti agurkai maišelyje per valandą

Paprastas lengvai sūdytų agurkų receptas patiks visiems, kurie mėgsta traškias ir sultingas "dygliuotas" daržoves. Jums reikia:

    1 kg šviežių agurkų,

    1 valgomasis šaukštas druskos, 

    1 arbatinis šaukštelis cukraus,

    nedidelį ryšulėlį šviežių krapų, 

    3-4 skiltelės česnako, 

    Šiek tiek aliejaus,  prieš patiekiant ant stalo,  

Nuplaukite ir supjaustykite agurkus, susmulkinkite prieskonines žoleles ir plonais griežinėliais supjaustykite česnaką.

Viską sudėkite į maišelį, tada ingredientus saugiai sudėkite į kitą maišelį. Įberkite druskos, cukraus, užriškite maišelį ir gerai suplakite. 

Tada maišelį su agurkais 30 minučių palikite kambario temperatūroje, o po to dar pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.

Prieš patiekdami agurkus galite apšlakstyti augaliniu aliejumi. Sūdytų agurkų maišelyje receptas labai paprastas.

Archyvų nuotr.

Greitai lengvai sūdyti agurkai su actu

Norėdami pasigaminti marinuotų agurkų su actu, turite

    0,5 kg šviežių agurkų,

    2 šaukštai druskos,

    1 pundelis krapų,

    4 česnako skiltelės,

    1 valgomasis šaukštas acto,

    Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų.

Supjaustykite agurkus dideliais pailgais gabalėliais, sudėkite juos į stiklainį, suberkite smulkiai supjaustytas žoleles, druską, pipirus, česnaką ir actą. Uždarykite stiklainį dangteliu ir stipriai kratykite apie 10 minučių.

Tada palikite stiklainį 20 minučių pavėsyje, tada agurkai bus paruošti patiekti.

Greitas marinavimas per 15 minučių

Skanių ir traškių agurkų galima pasigaminti ir be stiklainio ar maišelio. Jiems pagaminti reikia:

    1 kg agurkų,

    50 gramų krapų, 

    4-6 skiltelės česnako,

    1 valgomasis šaukštas cukraus,

    1 valgomasis šaukštas druskos,

    3-4 šaukštai saulėgrąžų aliejaus.

Tiesiog suberkite visus ingredientus į puodą, gerai išmaišykite ir palikite 10-15 minučių.

 

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder