Alaus skardinė

Kaip ilgai alus gali būti laikomas skardinėse: įvardijamos trys svarbios sąlygos

(1)

Alus aliuminio skardinėse turi blogą reputaciją tarp šio gėrimo žinovų, ir dažnai šie teiginiai yra nepagrįsti. Bent jau tokia tara turi tam tikrų privalumų laikant alų - apsaugo gėrimą nuo neigiamo šviesos poveikio.

Tačiau palikime pačius skardinės privalumus ar trūkumus ir apsvarstykime tik vieną aspektą - kaip ilgai laikomas alus skardinėse?

Degustavimo lentelėje teigiama, kad tinkamai laikant gėrimą, jis nepraranda savo savybių dvejus metus.

Tačiau norint tai pasiekti, alų reikia laikyti vėsioje, tamsioje vietoje, pavyzdžiui, šaldytuve arba rūsyje.

Žinoma, vos tik atidarysite skardinę, alaus "gyvenimas" sutrumpės iki kelių valandų.

Jei dėl kokių nors priežasčių nebaigėte gerti alaus iš atidarytos skardinės, ją reikia įdėti į šaldytuvą, hermetiškai užsandarinus angą.

Trys pagrindiniai veiksniai turi įtakos alaus "gyvenimui": šiluma, šviesa ir - jau atidarytos skardinės atveju - deguonis.

Šiltoje patalpoje, į kurią tiesiogiai patenka atmosferos deguonis, alus greitai praranda savo skonį, nes suyra jam būdingą skonį ir aromatą suteikiantys cheminiai junginiai.

Šviesa, ypač tiesioginiai saulės spinduliai, turi dar žalingesnį poveikį - ji pakeičia gėrime esančių apynių skonį ir kvapą, todėl jis tampa panašus į skunko kvapą.

Jei alaus skardinė ilgesnį laiką (bent kelis mėnesius) stovėjo šaldytuve, prieš gerdami gėrimą užuoskite jo kvapą.

Bet koks kvapas, išskyrus alui būdingą aromatą, turėtų jus sustabdyti.

Pasibaigusio galiojimo alus dažniausiai nebeturi gero kvapo.

Dujų burbuliukų trūkumas arba pasenęs, kartoną primenantis skonis taip pat yra užuomina, kad turėtumėte bėgti į parduotuvę pirkti kitos skardinės ar butelio.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder