Kaip ilgai išsaugoti mėsą be šaldytuvo: 10 patikrintų variantų
Kaip išsaugoti žalią mėsą be šaldytuvo, kad ji nesugestų.
Yra keli būdai, kaip apsaugoti gardų mėsos gaminį, kad jis nesugestų ir neprarastų skonio.
Ledas - supilkite jį į indą ir sudėkite mėsą, sandariai uždarykite indą ir apvyniokite audiniu, kas 3-4 valandas keiskite ledą (laikymo trukmė - 3 dienos);
avienos ar kiaulienos lašiniai - mėsos gabalą apvoliokite riebaluose, suvyniokite į popierių ar audeklą, padėkite tamsioje vėsioje vietoje (laikymo trukmė - 4 dienos);
virimas - mėsą supjaustykite griežinėliais, sudėkite į puodą, įpilkite 5-6 valgomuosius šaukštus druskos ir vandens, virkite 3-4 minutes, sudėkite į indą, uždenkite ir padėkite į tamsią vėsią vietą (tinkamumo vartoti terminas - 2 dienos);
krienai, rūgštynės arba dilgėlės - apvyniokite augalus aplink mėsą, pabarstykite druska, keiskite lapus kas 7-8 valandas (laikymo trukmė - 2 dienos);
actas - mėsą nuplauti, užpilti actu, apvynioti medvilniniu audiniu, sudėti į indą ir sandariai uždengti, po to kas 7-8 valandas keisti tirpalą ir nusausinti skystį (laikymo trukmė - 3 dienos);
pienas - mėsą nuplauti, sudėti į indą, užpilti šaltu pienu, uždaryti dangčiu, padėti į tamsią vėsią vietą (laikymo trukmė - 2 dienos);
citrina ir kopūstai - kopūstų lapus suplakite plaktuvu, apvyniokite jais mėsą, ant viršaus uždėkite citrinos griežinėlių, vėl apvyniokite kopūstus (laikymo trukmė priklauso nuo kopūstų ir citrinos kiekio).
Kai kurie meistrai medų naudoja net kaip mėsos konservantą; jei norite, galite pasekti jų pavyzdžiu.
Paprasčiausiai ištepkite gabalėlį mėsos medumi, įdėkite į švarų indą ir uždenkite dangčiu. Laikykite vėsioje, tamsioje vietoje ne ilgiau kaip 2 dienas.
Kaip ilgai išlaikyti šviežią mėsą
Jei reikia, kad įsigytas produktas nesugestų ilgiau nei dvi ar tris dienas, galite įsigyti vieną ar daugiau siūlomų liaudiškų priemonių.
Salicilo rūgštis
Nuplaukite mėsą, 0,5 l vandens praskieskite 1 šaukštelį salicilo rūgšties.
Paimkite didesnį nei mėsos dydis audinio gabalą ir pamerkite jį į tirpalą.
Apvyniokite juo mėsą ir įdėkite į emaliuotą indą.
Sandariai uždenkite dangčiu ir laikykite neuždengtą. Padėkite mėsą į tamsią, vėsią vietą ir laikykite ne ilgiau kaip dvi savaites.
Druska
Šis metodas gana populiarus tarp keliautojų ir tų, kurie įpratę išgyventi įvairiomis sąlygomis.
Šiuo atveju yra dvi druskos naudojimo galimybės:
druskos tirpalas - 10 valgomųjų šaukštų druskos atskieskite 0,5 l vandens, įdėkite į jį mėsą vienai dienai, tada sudėkite į stiklinius indelius ir užpilkite tirpalu;
sausa druska - keliais sluoksniais sudėkite mėsos gabalėlius ir užpilkite druska.
Abiem atvejais mėsą laikykite tamsioje, vėsioje vietoje maždaug tris mėnesius.
Prieš naudodami ją maistui gaminti, gabalėlius 2-3 valandas palaikykite švariame vandenyje, kad iš pluošto pasišalintų druskos perteklius.
Yra ir kitų būdų - konservuoti, džiovinti ar sūdyti mėsą.
Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su draugais Facebook!
Taip pat skaitykite:
- Daržovių konservavimo taisyklės: kaip gaminti, kur laikyti ir kiek vartoti?
- Daržovių konservavimo taisyklės: kaip gaminti, kur laikyti ir kiek vartoti?
- Kaip laikyti obuolius, jog jie išliktų traškūs bei skanūs
- Klausiate - atsakome: kokie populiarūs vaisiai yra toksiški jūsų šuniui
- Klausiate - atsakome: ko nereikėtų mesti į klozetą ir kriauklę?