Kaip išsirinkti medų

Kaip išsirinkti medų: įvairovė, nauda ir 5 klastočių požymiai

Medus dažnai naudojamas ne tik kaip maisto produktas, bet ir kaip liaudies medicinos priemonė. Šiuo metu yra daugiau kaip 300 nektaro rūšių, kurių kiekviena pasižymi unikaliomis savybėmis.

Kaip išsirinkti natūralų medų ir kaip nemokėti už padirbtą.

Senovės egiptiečiai, romėnai, graikai ir kitos tautos jį nuolat naudojo odos ir akių ligoms gydyti.

Jie žinojo, kad kiekviena medaus rūšis skirta tam tikriems tikslams. 

Natūralaus medaus rūšys

Liepų medus

Šis produktas yra šviesaus atspalvio, malonaus gėlių aromato ir labai saldaus skonio.

Jame yra kalio, sieros, kalcio, vario, cinko, jodo, fosforo ir kitų svarbių elementų.

Geriau nei bet kurios kitos medaus rūšys jis padeda nuo peršalimo, kosulio, bronchito ir net gerklės skausmo.

Reguliarus liepų medaus vartojimas gali padėti normalizuoti medžiagų apykaitą ir pagerinti virškinimą.

Grikių medus

Grikių medus gaunamas iš grikių augalo nektaro, yra tamsesnės spalvos nei liepų medus, o jo skonis stipresnis ir rūgštesnis.

Trys pagrindinės medaus sudedamosios dalys yra fruktozė, gliukozė ir vanduo, todėl grikių medus yra puiki cukraus alternatyva.

Šis produktas yra profilaktinė priemonė nuo peršalimo ir virškinamojo trakto sutrikimų, skrandžio opų, avitaminozės, taip pat tonizuoja organizmą ir valo kraują.

Kaštonų medus

Jo skonis šiek tiek kartokas, todėl ne visiems patinka, tačiau jame yra trys svarbūs elementai - kalcis, kalis ir manganas.

Jis pasižymi antibakterinėmis, priešgrybelinėmis savybėmis, teigiamai veikia kraujagysles, todėl puikiai tinka venų varikozei gydyti.

Akacijų medus

Kvėpavimo takų, galvos, inkstų ir nemigos negalavimai sėkmingai gydomi akacijų bičių produktais.

Jo poveikio spektras toks platus, kad akacijų medus laikomas naudingiausiu iš visų medaus rūšių.

Be to, jis nesukelia alergijos, todėl gali būti skiriamas vaikams.

Natūralaus medaus spalva gelsva, aromatas lengvas, o skonis saldus.

Arbatmedžio medus 

Rečiausios rūšies medus nėra labai populiarus. Jis daugiausia gaminamas Naujojoje Zelandijoje.

Tamsiai rudos spalvos, kreminės konsistencijos, vidutiniškai saldaus skonio, kvepia mentoliu ir žolelėmis.

Jis taip pat turi puikių žaizdų gijimo savybių - gali užgydyti nedidelius įpjovimus ir rimtas odos ligas.

Kad ir kokį medų pasirinktumėte, neviršykite savo paros normos.

Suaugusiesiems - ne daugiau kaip 10 šaukštelių per dieną; vaikams (vyresniems kaip 3 metų) - ne daugiau kaip 4 šaukšteliai.

Kaip išsirinkti medų parduotuvėje ar turguje

Jei norite būti tikri, kad jūsų neapgaus nesąžiningi žmonės, ir nusipirkti tikrai gerą prekę, vadovaukitės mūsų patarimais:

Pirkite iš patikimų žmonių, t. y. iš bityno, draugų, o jei tokių neturite - iš patikimos parduotuvės;

Patikrinkite kokybės sertifikatus ir gaminio dokumentus;

Atkreipkite dėmesį į pakuotę - medus turi būti sandariai uždarytas;

Apžiūrėkite išorę - neturi būti jokių dryžių, atsiskyrimų, baltų putų ar nuosėdų, nes geri produktai turi būti vienodos konsistencijos;

skonis - geros kokybės medaus skonis yra unikalus ir nesugadintas, o jo aromatas dažnai būna lengvas ir kvepėti gėlėmis;

nesusigundykite mažomis kainomis;

Pigus toks produktas gali kainuoti tik dėl vienos priežasties - į jį pridėta cukranendrių cukraus, bulvių, kukurūzų ar kitos melasos ir kreidos.

Taip pat atsižvelkite į optimalią laikymo temperatūrą nuo 10 °C iki 25 °C.

Taip pat atidžiai išbandykite jus dominantį produktą, kad nepirktumėte klastotės. 

medus

Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su savo draugais Facebook!

Taip pat skaitykite:

Sidebar placeholder