Uogų sezonas oficialiai prasideda šį mėnesį ir tęsiasi maždaug iki rugsėjo pabaigos. Tačiau niekas taip neasocijuojasi su vasara, kaip sultingos braškės.
Deja, braškių galiojimo laikas nėra labai ilgas, o tiems namų ūkiams, kurie nesugeba vienu prisėdimu suvalgyti viso maišo, pateikiame geriausius laikymo būdus, kad braškės išsilaikytų ilgiau.
Mirkykite acte, tada išdžiovinkite
Vienas iš labiausiai paplitusių būdų internete yra braškių panardinimas į acto tirpalą.
Naudodami santykiu 1:3, paimkite vieną dalį acto (baltojo arba salyklo) ir tris dalis vandens ir supilkite į dubenį.
Sudėkite braškes į tirpalą ir palikite 10 minučių.
Nusausinkite jas ir kuo kruopščiau išdžiovinkite braškes –galite naudoti salotų suktuką, išklotą popierinius rankšluosčius, kad pašalintumėte visą drėgmę.
Sausas braškes perkelkite į švarų indą, išklotą popieriniu rankšluosčiu. Laisvai uždėkite dangtį – pilnai neuždarykite – ir įdėkite indą į šaldytuvą.
Iki savaitės pabaigos praktiškai nė viena braškė nebus sugedusi.
„Nė viena“ braškė buvo išmesta ir „vienintelis pastebimas sugedimas buvo kelios tamsios dėmės šen bei ten“.
Nors šis saugojimo būdas reikalauja laiko ir pastangų, tai tikrai verta.
„The Kitchn“ skaitytojai sako, jog naudojant šį būdą:
„Braškės išliko šviežios, gyvybingos ir tvirtos visą savaitę ir praktiškai neparodė jokių gedimo požymių“.
„Jos atrodė taip, lyg ką tik būčiau parsinešusi jas namo iš parduotuvės ir buvo šviežios beveik kaip pirmą dieną“.
Originalus pakuotė
Pirkdami braškes prekybos centre, neimkite betkokios pakuotės, atidžiai apžiūrėkite uogas viduje, ar kuri nors iš jų nesutrupėjusi, ar pradėjusi gesti.
Namuose atidarykite pakuotę ir rūšiuokite braškes, išmeskite visas, kurios blogėja arba yra pažeistos, tada sudėkite braškes atgal į pakuotę ir į šaldytuvą.
Ekspertai atskleidė: „Iki septinių dienų braškės beveik nesugenda. Beveik visos jos vis dar buvo šviežios ir gyvybingos, ir tik kelios iš jų turėjo kokių nors sugedimo požymių“.
Šis saugojimo būdas yra lengviausias, o rezultatai „buvo beveik puikūs“.
„Konteineris išlaikydavo uogas daug šviežesnes nei daugelyje kitų talpyklų, ir tai praktiškai neužtruko papildomo laiko, neskaitant pirkimo parduotuvėje ir kelionės namo“, – sakė „The Kitchn“.
„Neskalavus uogų įsitikinau, kad jos išdžiūvo, ir atrodė, kad talpykloje pakankamai gerai cirkuliuoja oras“.
Rašyti komentarą