Kaip pasigaminti skanią bulvių košę be gumuliukų: puikios garnyro paslaptys
(1)Tačiau situacija nėra aklavietėje, todėl pasakosime, kaip paruošti skanią bulvių košę, net jei jums nepasiseks su bulvių kokybe.
Kodėl bulvių košė būna vandeninga arba atrodo kaip klijai - klaidos ir paslaptys
Tinkamai paruošta bulvių košė yra kreminės tekstūros ir malonaus geltono atspalvio.
Paruošti ją lengva, tačiau svarbu žinoti keletą gudrybių, kurios padės įprastą garnyrą paversti meno kūriniu:
prieš lupdami gumbus juos kruopščiai nuplaukite, kitaip bulvės sugers žemės kvapą;
nuskuskite bulves iš karto po nulupimo - per ilgai palikę jas vandenyje, išplausite krakmolą;
bulves sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį;
pilkite vandenį taip, kad jis visiškai apsemtų bulves, ir, užvirus, virkite bulves 20-25 minutes uždengę dangčiu;
Niekada nenaudokite maišytuvo ar virtuvinio kombaino - tik stūmiklį.
Kai bulvės išverda, reikia nusunkti vandenį ir sumalti daržoves trintuvu.
Tik tada dalimis sudėkite sviestą ir karštą pieną arba karštą grietinėlę.
Nedėkite jų šaltų - košė sulips ir taps pilka.
Taip pat nepatartina ruošti bulvių košės - geriau ją suvalgykite iš karto, nes kitaip laikui bėgant ji praras savo skonį.
Minkšta bulvių košė - receptas su grietinėle arba pienu
12 bulvių - 12 vnt;
grietinėlės - 1/ 2 stiklinės arba pieno - 1 stiklinė;
sviesto - 2 šaukštai;
druskos - pagal skonį.
Bulves nuplaukite, nulupkite, dar kartą nuplaukite ir virkite, kol suminkštės.
Nusunkite vandenį, uždenkite bulves rankšluosčiu ir virkite garuose ant silpnos ugnies, kol daržovės pabals (kad sugertų grietinėlę ir sviestą).
Sutrinkite bulves, supilkite ištirpintą sviestą ir išmaišykite.
Tada supilkite karštą grietinėlę (pieną) ir lengvai suplakite tyrę.
Pabaigoje pagardinkite druska ir (arba) įberkite mėgstamų prieskonių.
Stambi bulvių košė - receptas su vandeniu
bulvės - 1 kg;
sviestas - 50 gr;
druskos - pagal skonį;
augalinis aliejus - 50 gm;
lauro lapas - 2 vnt;
kvapiųjų pipirų - 6-8 vienetai; vandens - 300-500 ml
vandens - 300-500 ml;
prieskonių - pagal skonį.
Puode storu dugnu įkaitinkite sviestą ir augalinį aliejų, sudėkite kubeliais supjaustytas žalias bulves.
Kepkite jas, kol lengvai apskrus.
Supilkite vandenį taip, kad jis šiek tiek apsemtų bulves, įdėkite lauro lapą, pipirus ir druską.
Virkite, kol suminkštės, tada nusunkite 1 puodelį bulvių sultinio, išimkite lauro lapą ir pipirus.
Bulves susmulkinkite, maišydami su sultiniu, kol jos taps norimos konsistencijos koše.
Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su draugais Facebook!
Rašyti komentarą