Tradicinis šaltienos receptas

Šaltiena ne tik skanus bet ir labai naudingas patiekalas, kuriuo mūsų protėviai natūraliai atgaivindavo-atnaujindavo savo sąnarius, kaulus, sausgysles, raumenis ir t.t.. 

Esant sausgyslių traumų ir kaulų lūžiams, ji pagreitina gijimą , todėl, kad joje, neskaitant gliukozamino ir hialurono rūgšties, yra aminorūgštys, reikalingos būtinų medžiagų vidinių sąnarių skysčių susidarymui.

Apie kolageną ko gero yra girdėję visi, kas rūpinasi savo sąnarių, odos, plaukų, kaulų būkle.

Su amžiumi kolageno gamyba organizme mažėja.

Po 40 organizmo galimybė gamintis nuosavą kolageną sumažėja 25%, o link 60 metų amžiaus – 50%.

Ir tas labiausiai akivaizdu stebint odos būklę – prarandamas elastingumas ir tamprumas, atsiranda veido raukšlės, oda nukąra, ryškiau matomas celiulitas.

Taip pat blogėja plaukų, nagų būklė, atsiranda raumenų, sąnarių, sausgyslių skausmai.

Kolagenas tiesiog būtinas visiems, kas nori turėti lygią, elastingą odą, sveikus blizgančius plaukus, lanksčius sąnarius ir tamprias sausgysles. Ir visa tai gali mums duoti paprasta šaltiena.

Šaltienoje yra ir hialurono rūgštis, kuri yra pagrindinė medžiaga sąnarių gydymui. Būdama didelio klampumo, ji išsaugo sąnarių funkcines savybes – sąnarių paviršių slydimą.

Atsiprašome už tokią ilgą įžangą, toliau tik apie šaltieną, t.y. jos gamybą:

Einame į turgų ir nusiperkame kiaulės karką ir dvi kojas. Turguje pasakome, kad šaltienai, tada pardavėja žinos ką jums pasiūlyti.

Nuplauname viską, užpilame vandeniu, kad gerai apsemtų ir statome ant ugnies. Užvirus nugriebiame putas ir paverdame apie 10 minučių.

Tad nuimame nuo ugnies, nupilame skystį, išplauname puodą ir vėl užpilame švariu vandeniu.

Kai užverda sumažiname ugnį, įberiame pagal skonį druskos, uždengiame dangtį palikę tarpelį ir verdame apie 4 valandas.

Retkarčiais verdamą turinį reikėtų pajudinti, kad nepritrauktų. Po keturių valandų mėsa išgaudoma (viskas neriasi nuo kaulų).

Mėsytė nurenkama nuo kauliųkų ir smulkiai supjaustoma.

Paskui sudedame į kitą puodą ir užpilame tuo skysčiu, kuriame viskas virė. Ir vėl paverdame apie 15 minučių.  Jei trūksta druskos – įdedame, galima įdėti pipirų.

Į virimo pabaigą įdedame smulkinto česnako. Išpilstome į indelius ir laukiame kol atvės, o paskui į šaldytuvą, kad gerai sustingtų ( per naktį).

Profilaktiniais tikslais rekomenduotina reguliariai, – ryte ir vakare vartoti du valgomuosius šaukštus gydomosios šaltienos.

O maistu – kiek tik norite, ir kiekvienas kartas bus į naudą.

Skanaus!

Organizatorių nuotr.

Archyvų nuotr.

Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su draugais Facebook!

Taip pat skaitykite:

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder