Kaip pasigaminti tailandiečių įkvėptą desertą "Mango su lipniais ryžiais"

Galbūt nesate kilę iš Tailando, tačiau šis desertas yra paprastas ir privalote jį išbandyti, kad paįvairintumėte savo kulinarinius įgūdžius namuose. Mango lipnūs ryžiai yra tajams žinomas tropinis desertinis patiekalas. Šiam nuostabiam desertui tereikia kelių itin prinokusių mangų, lipnių ryžių, konservuoto kokosų pieno ir rudojo cukraus.  

Jis laikomas išskirtiniu pasirinkimu, kai galvojama apie greitai pagaminamą desertą.

Mango lipnūs ryžiai dar vadinami Khao niaow ma muang gimtąja kalba arba gali būti vadinami lipniais ryžiais.

Jis taip pat garsėja kaip greitas gatvės maistas, taip pat jo galima gauti Tailando restoranuose.

Galbūt kitos kelionės į Tailandą metu mangų lipnūs ryžiai turėtų atsidurti maisto produktų, kuriuos reikėtų išbandyti būnant Tailande, meniu viršuje.

 Ingredientai

    ½ puodelio saldžiųjų ryžių

    1⅓ puodelio konservuoto nesaldinto kokosų pieno arba šviežio kokosų pieno kaip pakaitalo 

    ⅓ puodelio ir 3 šaukštai cukraus

    ¼ arbatinio šaukštelio druskos

    1 valgomasis šaukštas sezamo sėklų, lengvai paskrudintų

    1 didelis mangas, nuluptas ir supjaustytas plonais griežinėliais

Paruošimas

1. Išplaukite ryžius dubenyje, kol vanduo taps skaidrus ir nebebus baltas ar drumstas. Tada ryžius pamerkite į dubenį su šaltu vandeniu, kad apsemtų, ir palikite per naktį. Taip užtikrinama, kad grūdeliai išvirtų ir tolygiai sugertų drėgmę.

Lipnūs ryžiai Išvirus garuose, lipnių ryžių grūdai tampa minkšti, tačiau išlaiko pakankamą tvirtumą.

2. Ryžius persijokite į sietelį ir pastatykite jį virš didelio gilaus puodo su verdančiu vandeniu. Įsitikinkite, kad sietelis neliečia vandens, ir garinkite ryžius uždengę virtuviniu rankšluosčiu ir dangčiu, periodiškai tikrindami vandens lygį. Palikite 30-40 minučių. 

3. Per tą laiką, kol ryžiai verda, į puodą ar puodynę supilkite puodelį kokosų pieno ir užvirinkite, įberkite ⅓ cukraus ir druskos, maišykite, kol cukrus ir druska ištirps, tada atidėkite į šalį.

4. Ryžiai turi būti paruošti, tada supilkite juos į dubenį ir įmaišykite kokosų pieno mišinį. Palikite 30 minučių, kol ryžiai jį visiškai sugers. 

5. Tuo metu keptuvėje užvirinkite likusį kokosų pieną, įdėdami likusį cukrų (3 valgomuosius šaukštus) ir nuolat maišydami virkite minutę ar dvi. Perkelkite padažą į dubenį, kad atvėstų, tuo metu jo tekstūra sutirštės. 

6. Mango lipnūs ryžiai paruošti patiekti su padažu, pabarstytu sezamo sėklomis, ir supjaustytais mango griežinėliais vienoje lėkštėje. 

Dabar jaučiatės kaip vyriausiasis virtuvės šefas, patiekite mangų lipnius ryžius su kokosų padažu, apšlakstytu sezamo sėklomis, ir supjaustytus mangus vienoje lėkštėje, visus aplietus saldžiu padažu, ir leiskitesu  šiuo tailandietišku desertu nukeliauti į Pietryčių Azijos pasaulį, kad ir kur būtumėte.

 

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder