Kaip virti minkštus, kietai virtus ir plaktus kiaušinius: naudingi patarimai
(1)Sužinosite, kiek laiko reikia virti virtus ir kietai virtus kiaušinius, taip pat kaip pasigaminti kiaušinienę.
Beje, kiaušiniai pateko į sąrašą dalykų, kuriuos galima laikyti šaldiklyje ir saugoti ateityje.
Kaip tinkamai išvirti kiaušinius, kad jie nesutrūkinėtų - keletas patarimų ir gudrybių
Viena didžiausių problemų, su kuriomis susiduria šeimininkės gamindamos kiaušinius, yra lukšto įtrūkimas.
Kad to išvengtumėte, kepimui svarbu naudoti kambario temperatūros kiaušinius ir dėti juos į tą patį vandenį.
Jei išėmę kiaušinius iš šaldytuvo juos įdėsite į karštą skystį, lukštas tuoj pat įtrūks.
Kiek minučių virti
Pirmasis būdas, apie kurį šiandien kalbėsime, yra kiaušinienė.
Kiaušinį gausite skanų ir gražų, jei įdėsite jį į šaltą vandenį, palauksite, kol jis užvirs, ir virsite 4 minutes.
Kitas variantas - į verdantį vandenį įmušti kambario temperatūros kiaušinius, bet po to juos virti 1 minutę.
Tada nukelkite nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir palaukite 5 minutes.
Kaip pasigaminti puikų minkštai virtą kiaušinį
Kiaušinį reikia įmušti į šaltą vandenį, palaukti, kol jis užvirs, ir tada sumažinti kaitrą.
Jei norite, kad baltymas ir trynys būtų skysti, kiaušinį virkite 2 minutes arba 3 minutes - tokiu atveju trynys bus skystas, o baltymas sukietės.
Kiek laiko reikia virti kietai virtus kiaušinius?
Kietai virti kiaušiniai yra labiausiai paplitusi kiaušinių rūšis.
Juos galima valgyti vienus arba naudoti patiekalams gaminti.
Norėdami išvirti puikų kietai virtą kiaušinį, įdėkite jį į šaltą vandenį ir palaukite, kol užvirs.
Tada palaikykite 1 minutę ir sumažinkite kaitrą - kepkite kiaušinį 7-8 minutes vidutine galia.
SVARBU: kiaušinių nepatartina virti ilgiau nei 8-10 minučių, kitaip baltymai taps guminiai, o ant trynio atsiras nemaloni pilka plėvelė.
Naudingas patarimas: norėdami užtikrinti, kad kiaušiniai būtų švarūs, į puodą įberkite 1 šaukštelį druskos.
Be to, nepamirškite jų iš karto pamerkti po šalto vandens srove - lukštus nuo atvėsusių kiaušinių bus daug lengviau nulupti.
Taip pat skaitykite:
- Daržovių konservavimo taisyklės: kaip gaminti, kur laikyti ir kiek vartoti?
- Kuo naudingas ricinos aliejus?
- 10 priežasčių, kodėl turėtume valgyti paprikas
- Kas nutinka suvalgius supelijusį produktą: vienai grupei žmonių tai gyvybiškai pavojinga
- Desertai be miltų, kiaušinių ir cukraus: kuo pakeisti šiuos ingredientus?
- Medžiagų apykaitą skatinantys produktai
Rašyti komentarą