Karštas baltasis šokoladas
120 g baltojo šokolado
400 ml pieno
Pusė šaukštelio cinamono
Malto muskato pagal skonį
Šaukštas kukurūzų krakmolo
Gaminimas. Pieną užvirinti (apie 120 ml atidėti), sudėti laužytą šokoladą ir lėtai kaitinti, kol ištirps. Likusiame piene ištirpinti krakmolą. Į karštą pieną su šokoladu suberti cinamoną ir muskatą, plona srovele nuolat maišant, kol sutirštės, supilti pieną su krakmolu. Nukelti nuo kaitros ir supilti į puodelius.
2 porcijos
100 ml 150 kcal
Ruošti 15 min.
Paryžietiškas
70 g juodojo šokolado (70 % kakavos)
160 ml pieno
Šaukštas rudojo cukraus
Gaminimas. Į šildomą pieną suberti smulkintą šokoladą. Kaitinti, kol šokoladas ištirps. Suberti cukrų ir dar šiek tiek pakaitinti, bet neužvirinti. Supilti į puodelius.
2 porcijos
100 ml 274 kcal
Ruošti 10 min.
Su cinamonu ir paprikomis
100 g juodojo šokolado
400 ml pieno
Cinamono lazdelė
15 g vanilinio cukraus
Maltos aitriosios paprikos pagal skonį
Gaminimas. Pieną pašildyti, bet neužvirinti. Įdėti cinamono lazdelę, laužytą šokoladą, suberti vanilinį cukrų. Maišant kaitinti, kol ištirps. Išimti cinamoną ir gėrimą supilti į puodelius. Įberti maltos aitriosios paprikos.
2 porcijos
100 ml 114 kcal
Ruošti 10 min.
Su amerikietiškais zefyrais
200 g juodojo šokolado
140 ml pieno
200 ml riebios grietinėlės
Cinamono pagal skonį
20 g mažų zefyriukų
Gaminimas. Grietinėlę gerokai pakaitinti, bet neužvirinti. Supilti ant laužyto šokolado ir gerai išmaišyti silikonine mentele. Maišyti apie 7 min. Pagardinti cinamonu, supilti karštą pieną ir išmaišyti. Patiekti uždėjus zefyriukų.
2 porcijos
100 ml 232 kcal
Ruošti 15 min.
Mėtinis
100 g juodojo šokolado
500 ml pieno
5 šakelės mėtų
Gaminimas. Pieną su mėtų lapais virti apie 3 min. Išimti mėtas (jei reikia, perkošti), sudėti laužytą šokoladą ir maišant kaitinti, kol visiškai ištirps. Supilti į puodelius.
2 porcijos
100 ml 236 kcal
Ruošti 15 min.
„Raudonasis aksomas“
100 g burokėlio
300 ml pieno
100 ml 20 % grietinėlės
50 g juodojo šokolado
3 šaukšteliai rudojo cukraus
5 g vanilinio cukraus
Gaminimas. Burokėlį nuskusti, sutarkuoti. Pieną sumaišyti su grietinėle, sudėti tarkuotą burokėlį, suberti vanilinį cukrų. Lėtai kaitinti apie 8 min., neužvirinti. Perkošti per sietelį. 100 ml pieno atidėti. Šokoladą sulaužyti, sudėti į didžiąją dalį pieno mišinio ir maišant kaitint, kol ištirps. Gėrimą supilti į puodelius. Likusį pieną išplakti iki putų ir supilti į karštą šokoladą.
2 porcijos
100 ml 259 kcal
Ruošti 15 min.