Kas nutiks jūsų organizmui, jei kasdien valgysite sviestą

(16)

Mitybos specialistai nurodė, kaip tai paveiks sveikatą dabar ir ateityje.

Mitybos specialistai papasakojo tiesą apie tai, kaip kasdienis sviesto vartojimas veikia organizmą - tiek trumpuoju, tiek ilguoju laikotarpiu.

Mitybos specialistė Alyssa Rumsey pažymėjo, kad sviestas turi tam tikros maistinės naudos.

"Sviestas yra riebalų šaltinis, kuris padidina riebaluose tirpių vitaminų įsisavinimą iš kitų maisto produktų ir gali padaryti valgį ar užkandį sotesnį", - aiškino ji.

Tai reiškia, kad jei į bulves įdėsite šiek tiek sviesto, jis padės geriau įsisavinti bulvėse esantį vitaminą A, rašo "Parade".

Vis dėlto mitybos specialistė Danielle LaFata pažymėjo, kad su sviestu nėra taip paprasta. Ji rekomendavo žmonėms, kurių cholesterolio kiekis padidėjęs, vengti pernelyg didelio sviesto vartojimo.

Tiesą sakant, D. LaFata pabrėžė, kad visiems naudinga sumažinti sočiųjų riebalų suvartojimą. "Visus sočiuosius riebalus reikėtų vartoti atsargiai, nes jie paprastai sukelia daugiau uždegimų", - pažymėjo ekspertė.

Abu mitybos specialistai pažymėjo, kad sviesto poveikis sveikatai priklauso nuo to, kiek žmogus yra aktyvus, ar turi kokių nors sveikatos sutrikimų, kokia yra bendra jo mityba ir kiek sviesto jis suvartoja.

Ramsey paaiškino, kad tai priklauso ir nuo to, kaip jis naudojama. Pavyzdžiui, jei žmogus kasdien valgo svieste keptą maistą, jis turės kitokį poveikį nei tas, kuris nei keptas daržoves su sviestu. Jei reguliariai renkatės pirmuosius, Ramsey teigė, kad tai gali turėti įtakos jūsų energijos lygiui:

"Kai kurie žmonės pastebi, kad suvalgius patiekalą, kurio didžiąją dalį sudaro riebalai, o angliavandenių ar baltymų yra minimaliai."

Pasak LaFat, valgant daug sviesto gali padidėti svoris. "Vartojant per daug sviesto, gali padidėti svoris, nes tai kaloringas maistas, - aiškino ji.

Laikui bėgant per didelis sviesto vartojimas gali neigiamai paveikti širdies sveikatą, sukeldamas širdies ir kraujagyslių ligas, sakė Ramsey.

Tačiau apskritai mitybos specialistai rekomendavo sviestą keisti alyvuogių aliejumi, avokadų aliejumi, sezamų aliejumi arba graikinių riešutų aliejumi.

Ekspertai sako, kad retkarčiais šiek tiek sviesto jūsų organizmui didelės žalos nepadarys, tačiau jei pastebėjote, kad jo vartojate daug, apsvarstykite galimybę sumažinti jo kiekį širdies labui.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder