Kodėl reikia kepti svogūnus ir morkas
Visų pirma kepimas suteikia maistui subtilų skonį.
Net jei patiekalas gavosi nelabai gardus - svogūnai jį prisotins karamelės skonio, o morkos suteiks pikantiškumo.
Kad galėtumėte paslėpti savo kulinarines klaidas kepsnyje.
Antra, svogūnai ir morkos kepami siekiant pabrėžti, pavyzdžiui, mėsos ar bulvių skonį.
Trečia, jie tiesiog gražiai atrodo lėkštėje.
Morkos suteiks sriubai tirštą oranžinę spalvą.
Ką kepti pirmiausia - svogūnus ir morkas?
Čia virėjų nuomonės skiriasi.
Pirmiausia pakepinkite svogūnus: 4-5 minutes ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami ir pagal skonį pridėdami kitų daržovių, įskaitant morkas.
Tačiau šis receptas turi niuansų: kepant svogūnus kartu su kitomis daržovėmis, išsiskiria garai.
Jei turite mažą keptuvę ir svogūnus kepate po dangčiu, kyla pavojus, kad svogūnai bus minkšti ir drėgni.
Kepimo garai yra svarbi priežastis, kodėl svogūnus reikia kepti pirmiausiai arba kodėl svogūnų ir morkų nereikėtų kepti kartu.
Tačiau jei turite pakankamai vietos morkoms ir kitoms daržovėms ir galite išvengti garų, kepkite jas kartu su svogūnais.
Patyrę virėjai atskiria morkas ir svogūnus ir pirmiausia kepa svogūnus (kad jie būtų traškūs ir aukso spalvos), o tik paskui morkas, nes morkos išskiria sultis, kurios kenkia svogūnams.
Kepintos morkos ir svogūnai į pagrindinį patiekalą dedami paskutiniame gaminimo etape.
Daugeliui taip pat įdomu, kodėl pirmiausia kepami svogūnai, o mėsa - vėliau.
Atsakymas tas pats - nes mėsa, veikiama karščio, išskiria daug sulčių, kurios sugadina ir suminkština svogūnus. Todėl vietoj keptų svogūnų gausite troškintus svogūnus.
Tačiau geriausia mėsą ir svogūnus kepti atskiruose induose.
Paprastai virėjai pataria nesigilinti į laiką, bet atkreipti dėmesį į kvapą ir išvaizdą.
Jei svogūnai pradeda maloniai kvepėti, nedelsdami nuimkite juos nuo viryklės.
Skirtingos šeimininkės svogūnus kepa skirtingai ilgai - nuo 1 iki 3 minučių, priklausomai nuo to, kiek įkaitusi buvo keptuvė.
Kaip ilgai kepti morkas?
Morkų kepimas trunka apie 5-6 minutes, priklausomai nuo to, kiek karšta viryklė.
Morkas taip pat galite pakepinti svogūnų aliejuje.
Kad kepsnys nebūtų per daug karamelizuotas (saldus) arba per daug kartus, visada stebėkite ugnį ir maišykite.
Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su savo draugais Facebook!
Taip pat skaitykite:
- Patarimai, kaip iškepti tobulo skonio mėsainius ir 3 receptai
- Kaip išsaugoti voveraičių naudingas savybes (+ receptas)
- Veganiški kepsniai: patarimai grilio entuziastams + receptai!
- Bananų duona ir buritai su tofu: sveikesni augalinio maisto receptai
- Panna cotta su vyšniomis: receptas iš „Michelin“ restorano
- Graikijos virtuvė pasižymi sultingais mėsos patiekalais: 3 marinatų receptai
- Skaniausias bulvių vyniotinis su faršu - patiks visiems!
Rašyti komentarą