Tešlai:
– 1 kiaušinis
– 1 stiklinė cukraus
– 2-3 arbatiniai šaukšteliai kakavos
– 1 stiklinė kefyro
– 1 arbatinis šaukštelis sodos
– 1 stiklinė miltų
Kremui:
– 200 g sviesto
– 0,5 stiklinės cukraus
– 250 g grietinės
Paruošimas:
– Kiaušinius suplakti su cukrumi iki tirštų putų, supilti kefyrą, sodą ir dar kartą suplakti.
Po to suberti miltus, tešla turi būti panaši į tirštą grietinę.
– Supilti į suteptą riebalais aukštą formą ir kepti 180 laipsnių temperatūroje.
– Patikrinti degtuku – įsmeigti degtuką į pyragą, jei ištraukus matote tešlą – kepti dar.
Išimti iš formos ir ataušinti ant grotelių.
Po to perpjauti tortą į 2 papločius, sutepti kremu, viršų papuošti riešutais, šokoladu.
Kremo paruošimas: sviestą sutrinti su cukrumi, įdėti grietinę ir viską suplakti.
Gero apetito!
Rašyti komentarą