Kepti tortilijos traškučiai su avokadų, spanguolių salsa

Kepti tortilijos traškučiai su avokadų, spanguolių salsa

Spanguolių salsa su šviežiu avokadu yra skanus ir sveikas užkandis bet kuriuo metu. Tačiau palaukite, kol išbandysite salsą ant naminių keptų tortilijų traškučių! Tai puikus traškučių ir dipų derinys, puikiai tinkantis sveikiems šventiniams užkandžiams. Dar geriau, kad abu šis užkandis yra be glitimo, tinkamas veganams ir lengvai paruošiamias. Šventinių vakarėlių maistas niekada nebuvo toks skanus!

Naminiai kepti tortilijos traškučiai:

12–14 taco dydžio kukurūzų tortilijų

1 valgomasis šaukštas avokadų arba alyvuogių aliejaus 

Laimo sultys, šviežios

Jūros druska

Spanguolių, avokadų salsa:

2 nedideli avokadai, supjaustyti kubeliais (~1 ½ puodelio)

2 šaukštai laimo sulčių

2 puodeliai klementinų arba mandarinų, nulupti ir supjaustyti ketvirčiais

⅔ puodelio šviežių spanguolių (žr. pastabas dėl pakaitalų)

1 jalapeño arba Serrano pipiras, išskobtas ir supjaustytas griežinėliais (sureguliuokite pagal norimą prieskonių lygį)

1 žalias svogūnas, supjaustytas dideliais gabalėliais

1 nedidelis kalendros ryšelis, nuimti stiebai (~ ½ puodelio susmulkinti)

Žiupsnelis paprikos arba čili miltelių

Druska ir juodieji pipirai

1-2 šaukštai agavos sirupo arba medaus (pagal skonį)

Gaminimas: 

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių C.Kiekvieną tortiliją supjaustykite į 4 gabalėlių dydžio skilteles. Išdėliokite gabalėlius vienu sluoksniu ant kepimo formos.
Aptepkite traškučius avokadų aliejumi.

Ant viršaus išspauskite šiek tiek laimo sulčių. Pabarstykite jūros druska ir kmynais. Kepkite 7-8 minutes. Apverskite skilteles ir tolygiai pabarstykite skilteles papildomai druska / prieskoniais. Kepkite dar 7–8 minutes arba kol švelniai apskrus. Visiškai atvėsinkite.

Norėdami paruošti salsą, vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite avokadą ir laimo sultis. Į  virtuvinį kombainą suberkite klementinų, spanguolių, jalapeno, svogūnų, kalendros, paprikos, druskos, juodųjų pipirų ir medaus.

Pasirinkite ir spauskite PULSE mygtuką, kol mišinys bus smulkiai supjaustytas.

Sudėkite mišinį į dubenį ir supilkite avokado/laimo mišinį. Patiekite salsą su naminiais traškučiais.

Šaltinis: www.cottercrunch.com

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder