Naminiai kepti tortilijos traškučiai:
12–14 taco dydžio kukurūzų tortilijų
1 valgomasis šaukštas avokadų arba alyvuogių aliejaus
Laimo sultys, šviežios
Jūros druska
Spanguolių, avokadų salsa:
2 nedideli avokadai, supjaustyti kubeliais (~1 ½ puodelio)
2 šaukštai laimo sulčių
2 puodeliai klementinų arba mandarinų, nulupti ir supjaustyti ketvirčiais
⅔ puodelio šviežių spanguolių (žr. pastabas dėl pakaitalų)
1 jalapeño arba Serrano pipiras, išskobtas ir supjaustytas griežinėliais (sureguliuokite pagal norimą prieskonių lygį)
1 žalias svogūnas, supjaustytas dideliais gabalėliais
1 nedidelis kalendros ryšelis, nuimti stiebai (~ ½ puodelio susmulkinti)
Žiupsnelis paprikos arba čili miltelių
Druska ir juodieji pipirai
1-2 šaukštai agavos sirupo arba medaus (pagal skonį)
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių C.Kiekvieną tortiliją supjaustykite į 4 gabalėlių dydžio skilteles. Išdėliokite gabalėlius vienu sluoksniu ant kepimo formos.
Aptepkite traškučius avokadų aliejumi.
Ant viršaus išspauskite šiek tiek laimo sulčių. Pabarstykite jūros druska ir kmynais. Kepkite 7-8 minutes. Apverskite skilteles ir tolygiai pabarstykite skilteles papildomai druska / prieskoniais. Kepkite dar 7–8 minutes arba kol švelniai apskrus. Visiškai atvėsinkite.
Norėdami paruošti salsą, vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite avokadą ir laimo sultis. Į virtuvinį kombainą suberkite klementinų, spanguolių, jalapeno, svogūnų, kalendros, paprikos, druskos, juodųjų pipirų ir medaus.
Pasirinkite ir spauskite PULSE mygtuką, kol mišinys bus smulkiai supjaustytas.
Sudėkite mišinį į dubenį ir supilkite avokado/laimo mišinį. Patiekite salsą su naminiais traškučiais.
Šaltinis: www.cottercrunch.com
Rašyti komentarą