Kodėl ekspertai pataria į maišelį su daržovėmis dėti bananų odeles: atsakymu liksite patenkinti

Pirktinės daržovės greitai praranda šviežumą ir tampa minkštos arba padengtos pelėsiu. Priežastis yra ne parduotuvėse, o tame, kad paprastas oras prisideda prie spartesnio jų gedimo proceso. Tačiau yra būdas, kaip išlaikyti maistą šviežią nenaudojant konservantų ir vakuuminės pakuotės. Ir čia gali padėti... bananų žievelės, kurios paprastai išmetamos.

Faktas tas, kad žievelės turi dvi savybes. Pirma, ji išskiria etileną - natūralias dujas, kurios lėtina nokimo procesą.

Antra, ji veikia kaip natūralus drėkiklis, neleidžiantis daržovėms išdžiūti.

Tiesiog įdėkite žieveles į maišelį su morkomis, burokėliais ar žalumynais, šiek tiek užriškite, palikdami vietos orui, ir įdėkite į šaldytuvą.

Jau po 24 valandų pamatysite skirtumą: salotų lapai išliks švieži ir traškūs, o šakniavaisiai nesubyrės.

Tačiau svarbu laikytis kelių sąlygų. Odelė turi būti be tamsių dėmių ir pelėsio pėdsakų. Jei bananas bus pernokęs, jo žievelė išskirs per daug etileno, o tai turės priešingą poveikį.

Kas 3-4 dienas keiskite žievelę, kad nesikauptų drėgmė. Kad poveikis būtų geriausias, prieš dėdami daržoves į maišelį, suvyniokite jas į popierinę servetėlę - ji sugers drėgmės perteklių.

Šis metodas tinka ne tik daržovėms. Įdėkite banano žievelę į indą su uogomis - taip braškės ir avietės išlaikys savo skonį ir išvaizdą 2-3 dienomis ilgiau. O padėjus žievelę šalia avokadų, jie sunoks tolygiai, be juodų dėmių viduje.

Panaudojus žievelę galima išdžiovinti, sumalti į miltelius ir dėti į kompostą arba naudoti kaip trąšą kambariniams augalams.

Tačiau būkite atsargūs. Nedėkite žievelių kartu su grybais - jie sugers bananų kvapą. Taip pat nedėkite šalia obuolių ir kriaušių: jų etilenas kartu su žievelėmis pagreitins jų gedimą.

Pradžiai išbandykite ant nedidelio kiekio žalumynų ar kelių morkų, kad įvertintumėte veiksmingumą nerizikuodami sugadinti kitų maisto produktų.

Bananų žievelės naudingos ne tik gamtai, bet ir jūsų biudžetui. Sumažinsite atliekų kiekį ir nustosite leisti pinigus kas antrą dieną naujoms daržovėms.

Išbandykite tai ir nustebsite, kaip lengva išsaugoti maisto produktų šviežumą ir maistingąsias medžiagas.

Šaltinis: tsn.ua

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder