Kodėl pupeles reikia mirkyti prieš verdant: 3 mažai žinomi privalumai

Pupelių mirkymas gali padėti sumažinti kai kuriuos šalutinius poveikius.

Be greitesnio pupelių paruošimo, jų mirkymas duoda ir daugiau naudos, rašo health.com.

JAV žemės ūkio departamento duomenimis, sausas pupeles prieš ruošiant maistą reikėtų pamirkyti.

Pažymima, kad pupelių mirkymas prieš virimą padeda joms sugerti vandenį ir išvirti tolygiai.

Kiti pupelių mirkymo privalumai

Mažina virškinimo problemas. Pupelėse yra oligosacharidų - angliavandenių klasės, kurią organizmui gali būti sunku suvirškinti.

Dėl to gali atsirasti virškinimo sutrikimų, tokių kaip dujos, pilvo pūtimas, pilvo skausmas ir viduriavimas.

Pupelių mirkymas gali padėti sumažinti šį šalutinį poveikį, nes dalis oligosacharidų išsiskiria į vandenį.

Sumažina antrinių maisto medžiagų kiekį. Ankštinėse daržovėse yra junginių, vadinamų antinutrientais, kurie trikdo virškinimą.

Pupelių mirkymas gali pagerinti jų virškinamumą ir maistinę kokybę, nes sumažina antinutrientų kiekį.

Pagerina tekstūrą ir minkštumą. Mirkydamos pupelės išlaiko savo formą ir pagerina tekstūrą bei minkštumą.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder