Kodėl turėtumėte valgyti daugiau sūrio: gydytojas paaiškina netikėtą poveikį

(1)

Šis produktas pasižymi keliomis nuostabiomis savybėmis.

Kai kalbama apie gerą burnos sveikatą, sūris gali būti jūsų naujasis geriausias draugas.

Odontologas Andrejus Bozicas paaiškino, kokį „galingą“ poveikį gali turėti šis pieno produktas, rašo express.co.uk.

Gydytojas nustatė, kad sūris gali padėti išvengti dantų ėduonies ir pagerinti burnos sveikatą.

Šiais laikais, kai mūsų mityboje dažnai dominuoja itin perdirbtas maistas, pavyzdžiui, saldūs užkandžiai ir rūgštūs gėrimai, išlaikyti gerą dantų sveikatą gali atrodyti nelengva užduotis.

„Sūris - tai ne tik skanus priedas prie valgio, bet ir galingas dantų sąjungininkas“, - sakė daktaras Bozicas.

Šis pieno skanėstas pasižymi keliomis savybėmis, skatinančiomis burnos sveikatą, visų pirma didindamas seilių gamybą ir mažindamas pH lygį, taip sukurdamas mažiau palankią aplinką kenksmingoms bakterijoms daugintis.

„Seilės atlieka labai svarbų vaidmenį palaikant burnos sveikatą.

Jos padeda nuplauti maisto daleles, neutralizuoja burnoje esančių bakterijų gaminamas rūgštis ir aprūpina burną medžiagomis, kovojančiomis su ligomis“, - aiškino gydytojas.

Gydytojas įspėjo: „Tačiau burnos sveikatai palaikyti tinka visi sūriai:

„Rinkitės kietuosius sūrius, tokius kaip čederis, šveicariškas sūris ar gouda.

Šios rūšys yra ypač veiksmingos, nes skatina seilių gamybą, jose gausu kalcio ir kazeino - baltymų, kurie stiprina dantų emalį.“

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder