Kokį vandenį rinktis ir kokia yra geriausia temperatūra kavai ruošti: ekspertų patarimai

(2)

Vandens kokybė turi didelę įtaką kavos skoniui, todėl jei norite, kad jūsų gėrimas būtų skanus, atkreipkite į tai dėmesį.

Jei mėgstate ruošti kavą rankomis, taip pat naudinga žinoti, kokia turėtų būti vandens temperatūra ruošiant kavą.

Ivanas Bilousovas, šalies čempionas ir tarptautinių džezve kavos varžybų bronzos laimėtojas, „Idealist Coffee Co.“ vadovas, papasakojo mums, koks vanduo geriausiai tinka gardžiai kavai ruošti ir kokia turėtų būti vandens temperatūra ją verdant.

Kokį vandenį rinktis kavai

Vanduo yra labai svarbus veiksnys ruošiant kavą. Todėl ekspertas rekomenduoja kavai namuose virti rinktis į butelius išpilstytą vandenį.

Jei naudojate vandens valymo sistemą, ieškokite kasetės su mineralizatoriumi.

Remiantis Specialiosios kavos asociacijos (SCA), tiriančios ir skatinančios kavos vartojimo kultūrą pasaulyje, standartais, mineralizavimo rekomendacijos yra tokios

Vanduo turėtų būti be pašalinių skonių, kvapų, chloro, o bendras mineralizacijos lygis turėtų būti maždaug 80-150 ppm (dalių milijonui).

Jei įvykdysite šias sąlygas, tikrai gausite skaniai paruoštą kavą su aukštos kokybės vandeniu.

Kavos virimo temperatūra

Ruošiant kavą rankiniu būdu, pavyzdžiui, naudojant piltuvėlį ar kavos filtrą, reikėtų naudoti 91-95 laipsnių Celsijaus temperatūros vandenį.

Tai optimali temperatūra kavai virti. Tačiau ji gali skirtis priklausomai nuo virimo metodo.

Kai kavą verdate turkiškame puodelyje, ją užpilate šaltu vandeniu ir kaitinate dujomis arba geizeriniu kavos aparatu: pilate šaltą vandenį į specialų skyrių, užsukate dujas ir kaitinate.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder