Pasakiškai skanus tortas: pagrindinis kreminio skanėsto ingredientas - kefyras

(2)

Kefyro pyragas:

Tešlai:

  • Kefyras - 250 g
  • Miltai - 1,5 puodelio
  • Bulvių arba kukurūzų krakmolo - 1/2 puodelio
  • Sodos - 1 nepilnas arbatinis šaukštelis
  • Kiaušiniai - 2 vnt.
  • Cukrus - 1 puodelis
  • Druskos - 1/4 šaukštelio.
  • Bekvapis augalinis aliejus - 4 valgomieji šaukštai.

Kremui:

  • Kondensuotas pienas - 200 g
  • Sviestas - 120 g
  • Vanilinio cukraus - 1 šaukštelis.

Papuošimui:

  • Vaniliniai paplotėliai - 150 g

Paruošti formą:

  • Sviestas
  • Miltai

Kaip paruošti pyragą:

  1. Išplakite kefyrą, kiaušinius, druską ir cukrų.
  2. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su krakmolu ir kepimo soda.
  3. Miltų mišinį suberkite į kefyro mišinį, supilkite augalinį aliejų, išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Kefyro tešlą supilkite į aliejumi išteptą ir miltais pabarstytą 22 cm skersmens skylėtą formą. Siųskite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-35 minutėms.
  5. Tuo tarpu minkštą sviestą išsukite su kondensuotu pienu ir vaniliniu cukrumi. Išsiųskite torto kremą į šaldytuvą.
  6. Išimkite paruoštą tortą iš orkaitės, leiskite jam visiškai atvėsti formoje ir tada išimkite iš formos. Nupjaukite išsipūtusį viršų ir perpjaukite tortą per pusę į du pyragus.
  7. Vieną pyragą aptepkite sutirštinto pieno kremu, tada ant viršaus uždėkite antrąjį pyragą ir aptepkite kremu. Kremo neturėtų būti per daug, nes šis tortas nėra sausas, nors ir tirštas.
  8. Plastikiniame maišelyje esančius vaflius sutrupinkite smeigtuku arba virtuviniu plaktuvu. Apibarstykite tortą sutrupintais vafliais.
  9. Paruoštą tortą sukefyru ir kondensuoto pieno kremu, galite iš karto supjaustyti porcijomis arba patiekti visą. Tačiau bet kuriuo atveju tortą geriau 2-4 valandoms padėti į šaldytuvą, kad išmirktų.

Skanaus!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder