Ingredientai:
750 g saldžiųjų bulvių (nulupti ir supjaustyti kubeliais)
½ arbatinio šaukštelio smulkios jūros druskos
¼ arbatinio šaukštelio džiovintų čiobrelių
4 šaukštai sviesto
1-2 šaukštai medaus
¼ arbatinio šaukštelio malto cinamono ar daugiau pagal skonį
¼ arbatinio šaukštelio malto muskato riešuto
maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Instrukcijos:
Išvirkite saldžiąsias bulves - įdėkite saldžiąsias bulves į vidutinio dydžio puodą, užpilkite vandeniu. Užvirinkite, įberkite druskos (ir čiobrelių, jei naudojate) ir troškinkite, kol suminkštės, apie 8–10 minučių.
Nusausinkite ir išgarinkite.
Bulves gerai nusausinkite, tada vėl sudėkite į puodą ant žemiausio karščio. Virkite, kol bulvės atrodys sausos, nuolat maišydami, kad nugaruotų vandens perteklius.
Sutrinkite.
Įpilkite sviesto, medaus, cinamono, muskato riešuto, pipirų (jei norite, dar druskos). Sutrinkite bulvių trintuvu iki kreminės masės. Patikrinkite, ar netrūksta prieskonių, tada patiekite karštą.
Parengta pagal: www.savorynothings.com
Rašyti komentarą