Medaus ir sviesto saldžiųjų bulvių košė

Medaus ir sviesto saldžiųjų bulvių košė

Šios medaus ir sviesto saldžiųjų bulvių košės variantas yra lengvas ir skanus garnyras per Kalėdas ar bet kada, kai vakarienės metu trokštate sočios, sveikos daržovės garnyro. Paruoštas per mažiau nei 30 minučių ir pilnas sodrių skonių, tai tikrai taps šventinio stalo pažiba.

Ingredientai:

750 g saldžiųjų bulvių (nulupti ir supjaustyti kubeliais)

½ arbatinio šaukštelio smulkios jūros druskos

¼ arbatinio šaukštelio džiovintų čiobrelių

4 šaukštai sviesto

1-2 šaukštai medaus

¼ arbatinio šaukštelio malto cinamono ar daugiau pagal skonį

¼ arbatinio šaukštelio malto muskato riešuto

maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Instrukcijos:

Išvirkite saldžiąsias bulves - įdėkite saldžiąsias bulves į vidutinio dydžio puodą, užpilkite vandeniu. Užvirinkite, įberkite druskos (ir čiobrelių, jei naudojate) ir troškinkite, kol suminkštės, apie 8–10 minučių.

Nusausinkite ir išgarinkite. 

Bulves gerai nusausinkite, tada vėl sudėkite į puodą ant žemiausio karščio. Virkite, kol bulvės atrodys sausos, nuolat maišydami, kad nugaruotų vandens perteklius.

Sutrinkite. 

Įpilkite sviesto, medaus, cinamono, muskato riešuto, pipirų (jei norite, dar druskos). Sutrinkite bulvių trintuvu iki kreminės masės. Patikrinkite, ar netrūksta prieskonių, tada patiekite karštą.

Parengta pagal: www.savorynothings.com

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder