Produktai
Biskvitams:
- Sviestas - 180 g
- Kiaušiniai - 4 vnt.
- Cukrus - 200 g
- Aguonos (sausos) - 25 g
- Miltai - 430 g
- Kepimo milteliai - 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:
- Kremui: 1. Kondensuotas pienas - 380 g
- Sviestas - 180 g
- Vanilinio cukraus - 5 g
Papuošimui:
- Kokosų drožlės - 20 g
Gaminimas:
- Paruoškite produktus. Sviestas turi būti suminkštėjęs, todėl iš anksto išimkite jį iš šaldytuvo.
- Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180-190 laipsnių.
- Suminkštėjusį sviestą sudėkite į dubenį, supilkite cukrų.
- Sviestą ir cukrų suplakite mikseriu.
- Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą plakdami masę iki vientisos masės. Ji turi tapti šviesi ir padidinti tūrį.
- Suberkite aguonas. Išmaišykite maišytuvu.
- Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais.
- Sumaišykite tešlą maišytuvu.
- Tešlą sudėkite į 18-19 cm skersmens formą.
- Siųskite į įkaitintą orkaitę ir kepkite sviestinį biskvitą apie 25-30 minučių 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Paruoštumą patikrinkite mediniu pagaliuku (dantų krapštuku) - jis turi likti sausas ir švarus.
- Keksą atvėsinkite ir išimkite iš formos.
- Kremui paruošti į dubenį sudėkite suminkštintą sviestą, kondensuotą pieną ir vanilinį cukrų.\
Skanaus!
Rašyti komentarą