Močiutės receptas: aguonų pyragas - su kondensuotu pienu ir sviesto kremu

Iš sviesto ir kiaušinių paruošiama tešla su aguonomis. Iškeptas biskvitas supjaustomas į tris dalis, kurios aptepamos kondensuotu pienu ir sviesto kremu. Aguonų pyragas papuošiamas kokoso drožlėmis.

Produktai

Biskvitams:

  • Sviestas - 180 g
  • Kiaušiniai - 4 vnt.
  • Cukrus - 200 g
  • Aguonos (sausos) - 25 g
  • Miltai - 430 g
  • Kepimo milteliai - 1/2 šaukštelio kepimo miltelių

Kremui:

  • Kremui: 1. Kondensuotas pienas - 380 g
  • Sviestas - 180 g
  • Vanilinio cukraus - 5 g

Papuošimui:

  • Kokosų drožlės - 20 g

Gaminimas:

  1. Paruoškite produktus. Sviestas turi būti suminkštėjęs, todėl iš anksto išimkite jį iš šaldytuvo.
  2. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180-190 laipsnių.
  3. Suminkštėjusį sviestą sudėkite į dubenį, supilkite cukrų.
  4. Sviestą ir cukrų suplakite mikseriu.
  5. Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą plakdami masę iki vientisos masės. Ji turi tapti šviesi ir padidinti tūrį.
  6. Suberkite aguonas. Išmaišykite maišytuvu.
  7. Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais.
  8. Sumaišykite tešlą maišytuvu.
  9. Tešlą sudėkite į 18-19 cm skersmens formą.
  10. Siųskite į įkaitintą orkaitę ir kepkite sviestinį biskvitą apie 25-30 minučių 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Paruoštumą patikrinkite mediniu pagaliuku (dantų krapštuku) - jis turi likti sausas ir švarus.
  11. Keksą atvėsinkite ir išimkite iš formos.
  12. Kremui paruošti į dubenį sudėkite suminkštintą sviestą, kondensuotą pieną ir vanilinį cukrų.\

Skanaus!

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder