Ingredientai:
Varškės masei:
varškės 9% - 400g
sviesto - 50g
kondensuoto pieno - 50g
vanilės ekstrakto - 1 šaukštelis
Karamelei:
rudojo cukraus - 150g
sviesto - 35g
medaus - 25g
vandens - 25g
vanilinio cukraus - 1 paketėlis
grietinėlės 30% - 100g
Glajui:
pieninio šokolado - 200g
augalinio aliejaus - 70g
susmulkintų lazdyno riešutų - 30g
Gaminimas:
Sūrio masė
Visus komponentus sutrinkite trintuvu iki vientisos varškės masės.
Karamelė
Sviestą, cukrų ir medų užvirinkite. Kai mišinys užvirs, sumažinkite ugnį ir uždenkite puodą dangčiu, palikite mišinį pastovėti 5 minutes.
Karamelė turi būti gražios aukso spalvos. Pašildykite grietinėlę su vanile. Į karamelę plona srovele, nuolat maišydami, supilkite vanilinę grietinėlę.
Karamelę virkite dar 4-6 minutes. Ji vis dar atrodys gana skysta, bet atvėsusi sutirštės.
Nuimkite karamelę nuo ugnies ir atvėsinkite.
Gurmaniškas glajus
Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje, kad atsiskleistų jų skonis. Ištirpinkite šokoladą ir sumaišykite jį su augaliniu aliejumi bei riešutais.
Naudokite specialią silikoninę formą batonėliams užšaldyti. Visų pirma, formeles ištepkite šokoladu, vėliau dėkite nestorą sluoksnį varškės, po to tepkite karamelę ir ant viršaus dėkite vėl varškės masę.
Ant sūrelio viršaus tepkite šokolado sluoksnį ir šaldykite sūrelius šaldiklyje, kol sustings.
Skanaus!
Šaltinis: www.whereiscake.com
Rašyti komentarą