Punšas - tai kokteilis, kurio sudėtyje yra vaisių arba vaisių sulčių. Iš pradžių ši gėrimų pateikimo forma atsirado Indijoje, kur jie buvo patiekiami karšti.
XVII a. pradžioje punšo idėja atkeliavo į Europą, kur ilgainiui šie gėrimai tradiciškai buvo patiekiami šalti per šventinius furšetus ir vakarėlius.
Punšas gali būti patiekiamas dideliuose dubenyse, skirtuose bendram pasimėgavimui, arba taurėse.
Trijų originalių punšų receptais dalijasi Smachno.ua.
"Atsisveikinimas su senaisiais metais"
Sudedamosios dalys:
- raudonasis sausas vynas - 180 ml;
- brendžio - 20 ml;
- cukraus - 20 g;
- citrinos žievelės - pagal skonį;
- prieskoniai (gvazdikėliai, cinamonas, muskato riešutas) - pagal skonį.
Paruošimas:
- Į puodą supilkite raudonąjį vyną, suberkite citrinos žievelę ir mėgstamus prieskonius.
- Užvirinkite ant vidutinės ugnies ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
- Perkoškite vyną su prieskoniais ir supilkite brendį.
- Gėrimą papuoškite citrinos griežinėliais.
"Sugalvok norą"
Ingredientai:
- vynuogių sultys - 1 puodelis;
- citrina - 1 vnt;
- apelsinų sultys - 60 ml;
- baltasis vynas (pusiau sausas) - 1 puodelis;
- mineralinis vanduo - 1 puodelis;
- cukraus - 200 g;
- vynuogių kekė.
Paruošimas:
- Supilkite vyną į puodą, suberkite cukrų, užvirinkite ir atvėsinkite.
- Supilkite vynuogių ir citrinų sultis, tada apelsinų sultis, gerai išmaišykite.
- Prieš patiekiant įpilkite mineralinio vandens ir į kiekvieną stiklinę įdėkite po vynuogių uogą.
"Žaislas"
Ingredientai:
- Šampanas - 1 litras;
- džinas - 100 ml;
- citrinos sultys - 2 valg;
- aviečių sirupo - 220 ml;
- apelsinas - 4 griežinėliai;
- vyšnios (šaldytos) - 8 vnt;
- smulkinto ledo - pagal skonį.
Paruošimas:
- Giliame inde sumaišykite šampaną, džiną, citrinų sultis, aviečių sirupą, įpilkite ledo.
- Patiekite punšo taurėje, į kiekvieną taurę įdėkite po apelsino griežinėlį, dvi vyšnias ir supilkite gėrimą iš taurės.
- Prisiminkite paprastus tradicinių žiemos gėrimų - karšto vyno ir Eggnog kokteilio - receptus.
- Daugelis iš mūsų prieš žiemos šventes daugiausia dėmesio skiria tam, kokį maistą gaminti, tačiau nepamirškite, kad tinkami gėrimai gali visiškai pakeisti jūsų šventinę vakarienę.
- Anksčiau "Focus" rašė, kokius tris geriausius šampano kokteilius verta įtraukti į 2024-ųjų Naujųjų metų vakarėlio baro sąrašą. Pasiruoškite 2024-ųjų Naujųjų metų vakarui su unikaliu kokteilių meniu, kuris taps tikru atradimu jūsų svečiams.
Rašyti komentarą